2013. október 19., szombat

alfahir.hu - A domináns hírportál: Vigyázó szemetek a Jobbikra vessétek!

alfahir.hu - A domináns hírportál
 
Manage your social media

Best social media tool for image publishing to Facebook and Twitter. Look amazing and delight your followers. Get 40% off when you sign up today.
From our sponsors
Vigyázó szemetek a Jobbikra vessétek!
Oct 19th 2013, 14:57, by Harmati András

Bevezető: 

„A Fidesz tehát úgy beszél, mint a Jobbik, de lényegében úgy tesz, mint az MSZP" – fogalmazott Vona Gábor. A Jobbik programját szemezgetk, de rosszul valósítják meg.

Cikk Front kép - 280x185: 

s„A Fidesz tehát úgy beszél, mint a Jobbik, de lényegében úgy tesz, mint az MSZP" – írja Vona Gábor, a Jobbik elnöke szombat délutáni Facebook bejegyzésében.

Rétvári Bence államtitkár szerint egyre többen követik Európában a magyar modellt, amelyet a Fidesz-KDNP kormánya épített ki. Példaképpen a rezsicsökkentést, a közmunkát, az adósságplafont és a bankadót nevezte meg – írja posztjában Vona Gábor.

A Jobbik elnöke szerint azonban a helyzet az, hogy ezek közül a Fidesz programjában 2010-ben egyetlen egy sem szerepelt, amíg a Jobbikéban mindegyik. Mint írta, „A Fidesz mindezeket a mi programunkból vette át saját ötlet és elképzelés híján. Arra is kevesen emlékeznek már, hogy a Fidesz 2010 előtt még a státusztörvénnyel kampányolt, a kettős állampolgárságról szót sem ejtett." De hagyjuk is ezt –folytatja-, mert elvileg örülni kellene, hogy egy kétharmados kormányra a Jobbik ilyen erővel kényszeríti rá az akaratát. Örülnénk is, csak az a baj, hogy a Fidesz igazából nem hajtja végre ezeket a programpontokat.

Vona Gábor bejegyzésében kitért rá, hogy a rezsicsökkentéssel három évet várt a Fidesz, hogy kampányolhasson vele, miközben az E-ON. üzletág visszavásárlása gyanús értéken történt és az élelmiszer ÁFA csökkentés is elmaradt. A közmunka program szerinte számtalan sebből vérzik, sok helyen képtelenek értelmes munkával megtölteni, ami pedig a legszomorúbb, hogy a kormány ezzel igyekszik azt mutatni, hogy javította a foglalkoztatást. Hozzátette: Az adósságplafon szép dolog, de az államadósság csökkentésére fordított erőfeszítések eredménytelenek voltak. A kormány a lyukas hordóba öntötte a magánnyugdíj-pénztárak milliárdjait, miközben jelen pillanatban is dollárban adósítja el Magyarországot. Ami pedig a bankadót illeti, mára nyílt titok, hogy azt nem a bankok, hanem az ügyfelek, vagyis a magyar társadalom fizette, bármilyen szépen is hangzik a "bankadó" kifejezés. A Fidesz tehát úgy beszél, mint a Jobbik, de lényegében úgy tesz, mint az MSZP.

Vona Gábor szerint van két nagyon fontos tanulság, ezeket változtatás nélkül idézzük:

1. A Fidesz nemzetközi lekötöttsége és saját liberális gyökerei miatt képtelen egy valóban nemzeti kormányzást megvalósítani. Beszélni még tud róla, tenni érte már alig. Emlékezzünk csak Orbán Viktor önleleplező vallomására: "ne azt nézzék, mint mondok, hanem azt, hogy mit teszek." Az a baj, hogy látjuk...

2. Aki legyinteni szokott a Jobbik programjára, az nagyon téved. Ma a Fidesz és az MSZP (!) minden épkézláb javaslata tőlünk lett ellopva. (Ez még egyszer mondom: nem baj, csak gondolnák is komolyan, csinálnák is meg...) Ezért előre jelzem, hogy amikor a Jobbik csendőrségről, az EU-tagságunk átgondolásáról, az államadósság újratárgyalásáról, a termelést támogató adórendszerről, a vízerőművek építéséről, a bányászat feltámasztásáról, a lengyel-magyar-horvát tengelyről, a Törökországgal és Oroszországgal való stratégiai viszony megteremtéséről, a mentelmi jog eltörléséről és a titkosítások feloldásáról stb. beszél, akkor azzal már a jövőt vetíti elő.

És mi pedig nagyon jól tudjuk: a jövőt nem lehet megállítani. Ezért vigyázó szemeitek a Jobbikra vessétek! – fogalmazott a pártelnök.

alfahir.hu

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése