2013. október 19., szombat

Kuruc.info: "Defibrillátoros terrorista támadástól" rettegett Cheney egy tévésorozat nyomán

Kuruc.info
Kuruc.info hírek 
Curious about BaaS?

Get the full feature comparison in our free eBook comparing the time to create your own cloud backend to a Backend as a Service like Kinvey.
From our sponsors
"Defibrillátoros terrorista támadástól" rettegett Cheney egy tévésorozat nyomán
Oct 20th 2013, 04:58

Alelnöki évei alatt attól tartott Dick Cheney, hogy "terroristák" esetleg a szíve közelébe beültetett defibrillátoron keresztül akarnak végezni vele, ezért arra kérte orvosát, hogy kapcsolja ki a szerkezet távvezérlését lehetővé tévő alkalmazást.

A republikánus politikus George W. Bush alelnökeként a "terrorizmus elleni harc" központi figurája volt. A 71 éves Cheney régóta szívgondokkal küzd, első infarktusát 37 éves korában szenvedte el. Tavaly új szívet kapott.

Az egykori alelnök a CBS csatorna 60 minutes című műsorában felelevenítette: orvosai 2007-ben defibrillátort ültettek be neki. A szívritmuszavart észlelő és kontrolláló eszközben Cheney kérésére kardiológusa, Jonathan Reiner azonban kikapcsolta azt az alkalmazást, amely lehetővé teszi a távvezérlést. A politikust a "terroristáktól" való félelem motiválta, nem akarta ugyanis, hogy esetleges támadói a defibrillátort manipulálva szívrohamot idézzenek elő nála - derült ki a vasárnap adásba kerülő interjú előzetesen közzétett részletéből.

Évekkel később a világszerte nagy népszerűségnek és elismerésnek örvendő Homeland - A belső ellenség című díjnyertes sorozatban a nézők nemrég találkozhattak hasonlóval, ráadásul pontosan a szériabeli amerikai alelnökkel kapcsolatban. Dick Cheney elmondta, hitelesnek tartotta a forgatókönyvet. Saját tapasztalatából és abból kiindulva, hogy úgy gondolta, neki magának kell ellenőrzés alatt tartani a készüléket, tudja, hogy a Homeland szóban forgó történetszála hihető ábrázolása volt annak, hogy mi történhetett volna.

(MTI nyomán)

This entry passed through the Full-Text RSS service — if this is your content and you're reading it on someone else's site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers. Five Filters recommends:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése