2013. október 19., szombat

Kuruc.info: A Fővárosi Törvényszék elrendelte a Sepelev házaspár kiadatási letartóztatását

Kuruc.info
Kuruc.info hírek 
A Fővárosi Törvényszék elrendelte a Sepelev házaspár kiadatási letartóztatását
Oct 19th 2013, 12:14

A Fővárosi Törvényszék egy pénteki végzésével elrendelte az ukrán Sepelev házaspár kiadatási letartóztatását.

A Fővárosi Törvényszék szombaton az MTI megkeresésére annyit közölt, hogy pénteki végzésével megállapította: A. S. és G. S. kiadatási feltételei fennállnak, ezért 2014. január 10-éig elrendelte a gyanúsítottak kiadatási letartóztatását. A kiadatási letartóztatás időtartama 6 hónappal meghosszabbítható, és a menekültügyi eljárás befejezéséig, legfeljebb 2 évig tarthat. A végzés nem jogerős, mivel a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be - áll a közleményben. Az MTI a Blikk napilap információja alapján kereste meg a Fővárosi Törvényszéket.

Olekszandr Sepeljevet azzal gyanúsítják az ukrán hatóságok, hogy köze volt a Szerhij Gyadecsko, a Rodovid Bank volt részvényese ellen tavaly tavasszal egy Kijev közeli településen elkövetett merénylethez. Ismeretlenek rálőttek az üzletember autójára, a támadásban a sofőrje és ő is megsérült.

Sepeljev két ciklusban volt parlamenti képviselő Julija Timosenko volt kormányfő frakciójának tagjaként. 2010-ben azonban kizárták frakciójából, ezért csatlakozott a Viktor Janukovics elnök mögött álló Régiók Pártjához. A tavalyi parlamenti választásokon egyéni jelöltként indult a nyugat-ukrajnai Vinnyicja megye egyik körzetében, de nem jutott be a parlamentbe.

A volt képviselőt kétrendbeli sikkasztással is gyanúsítják. A gyanú szerint az említett bankból még 2009-ben sikkasztott el több mint 220 millió hrivnyát (csaknem 6,6 milliárd forintot), továbbá egy másik üzletemberrel közösen 315,3 millió hrivnya (mintegy 9,5 milliárd forint) állami támogatást.

A politikus tagadja az ellene felhozott vádakat.

(MTI)

This entry passed through the Full-Text RSS service — if this is your content and you're reading it on someone else's site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers. Five Filters recommends:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése