2013. október 19., szombat

Kuruc.info: Az Egervári-Szombathely-Pomáz háromszög, avagy miért lehetett válogatott Guzmics és Devecseri

Kuruc.info
Kuruc.info hírek 
Refresh your vocabulary.

Learn a new word everyday by subscribing to Word of the Day. A great tool if you're studying for the GRE, GMAT or LSAT, or simply want to enhance your lexicon.
From our sponsors
Az Egervári-Szombathely-Pomáz háromszög, avagy miért lehetett válogatott Guzmics és Devecseri
Oct 19th 2013, 15:06

Sokan, sok elképzeléssel előálltak már azzal kapcsolatban, hogy lehetett válogatott az „örök tizedik" Haladás két védője, Guzmics Richárd és Devecseri Szilárd. Most a mifocink.com felfed egy eddig elő nem citált kapcsolatot a Haladás és Egervári között. Alább a mifocink.com cikke.

Zoom
Devecseri a holland-magyar után: "Az öngólt leszámítva nem játszottam rosszul"

Lothar Matthäus óta tudjuk, ebben az országban bárki lehet válogatott, akinek jó menedzsere van, na meg aki meg tud egyezni a kapitánnyal. A derék német kipróbált több mint nyolcvan játékost, volt nála középhátvéd Vincze Ottó, de a bundabotrányba keveredett Kapcsos Vincze is neki köszönheti, hogy egyszer életében felvehette a nemzeti mezt. Mondjuk, az ő szerepeltetésénél nagyobb vicc, hogy mindezt egy amerikai egyetem „hátsó füvesén", Antigua és Barbuda ellen tehette meg.

Na de vissza Egervárihoz, Guzmicshoz és Devecserihez.
A volt kapitány és a két védő között különös kapcsolat áll fenn.
Egy kapcsolat, melynek mozgatórúgója egy harmadik személy, na és egy másik klub.

Guzmics és Devecseri ugyebár a Haladás labdarúgója.
Annak a Haladásnak, melynek egyik tulajdonosa a volt válogatott játékos, Halmai Gábor.
És itt jön a képbe egy eddig meg nem nevezett futballklub, egy szóba sem került város, Pomáz.

A Pest-megyei város ugyanis nem csak azzal kapcsolódik a közelmúlt magyar válogatottjához, hogy a volt szövetségi kapitány itt lakik, hanem azzal is, hogy itt működtetti immár évek óta a nevével is fémjelzett focisulit.

Nem fogják kitalálni, milyen néven:
Egervári-Halmai Focisuli SE.

Ezen utánpótlás-nevelő klub tulajdonosa ugyanis Egervári Sándor és Halmai Gábor (és Petroff Miklós), technikai vezetője pedig Halmai Anita. Így persze nem volt nehéz „nem észrevenni" a Haladásban pallérozódó két védőt, akik nyilván jobban eladhatóak lesznek egy-két válogatottsággal a hátuk mögött.

És hogy mennyire nem lövünk mellé ezzel a felvetéssel, azt bizonyítja, Guzmics Richárd iránt a romániai, ellenfélnek adott gólpassz után rögtön nagyobb lett az érdeklődés – legalábbis az NS. szerint. Napilapunk ugyanis néhány nappal a magyar futball egyik leggyászosabb idegenbeli szereplése után már arról számolt be, hogy az izraeli Beitar Jeruzsálem szeretné soraiban tudni Guzmicsot.

Persze nem tudjuk, ez mennyire volt valós érdeklődés, és mennyire a honi sajtóban elterjedt „fizetett hirdetés", tény, Guzmics azóta sem költözött Izraelbe.
Mint ahogy valószínűsíthető az is, hogyha valóban nemzetközileg ismert szakember veszi át a válogatott vezetését, akkor e két játékos a nemzeti csapat közelébe sem kerül többet.

This entry passed through the Full-Text RSS service — if this is your content and you're reading it on someone else's site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers. Five Filters recommends:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése