2013. október 19., szombat

Kuruc.info: Vajon kiknek hirdetnek héberül egy észak-magyarországi magyar nyelvű hírportálon?

Kuruc.info
Kuruc.info hírek 
Vajon kiknek hirdetnek héberül egy észak-magyarországi magyar nyelvű hírportálon?
Oct 19th 2013, 13:14

Ami a hazai sajtóban Izraellel, a zsidósággal kapcsolatban folyik, azon a Kossuth Rádió Halljad Izrael című vallási félórájában legutóbb elhangzottak óta már egyáltalán nem csodálkozunk. Az Izrael állami propagandáját fölerősítő, a zsidó állam nagykövete politikai üzeneteinek hordót biztosító "vallási félóra" olyan messze van a hitélettől, mint Makó Jeruzsálemtől. Egy észak-magyarországi hírportál pedig címoldalon közöl héber hirdetéseket.

A Kossuth Rádió legutóbbi zsidó "vallási" félórájában a nemrég elhunyt Ovádjá Joszéf, volt izraeli országos szefárd főrabbi haláláról a műsorvezető - még mielőtt vendégénél, L. Simon Lászlónál a Kuruc.info mielőbbi elhallgattatását szorgalmazta - az adásban közölte a hallgatókkal, hogy az említett főrabbi "visszaadta nemes lelkét a Teremtőnek". Ezután egy jobb sorsra érdemes budapesti főrabbi ismertette az elhunyt érdemeit, emberi nagyságát. Mi csak annyit teszünk hozzá, hogy ez a "nemes lelkű" izraeli főrabbi a zsidó vallási fajgyűlölet egyik főkolomposa volt, aki többek között videón is mondja, hogy "a Jóisten azért teremtette a gojokat, hogy szolgálják a választott népet, a zsidókat".
A Kossuth Rádió műsorvezetője, szerkesztője által "nemes lelkűnek" nevezett Ovádjá Joszéf a béke- és emberszeretetét azzal is bizonyította, hogy egy hitszónoklata közepette Istentől ezt kérte: "Bárcsak pusztulnának el ellenségeink és gyűlölőink, Ábu Mázen (a Palesztin Nemzeti Hatóság elnöke - J. K.) és az összes gazember! Vesszenek ki minden ebből a világból! Sújtson le rájuk a Jóisten a dögvész csapásával! Ámen!"

A fenti kitérő után minap a Borsod Online (boom.hu) hírportálon egy héber nyelvű kereskedelmi hirdetés gondolkodtatott el bennünket. Mit keres, kikhez szól ez a héber nyelvű kereskedelmi hirdetés egy észak-magyarországi portálon? A kérdés azért is jogos, mert Magyarországon az elmúlt esztendők erőteljes izraeli nyelvoktató tevékenység ellenére sem beszélnek héberül a hazai zsidók. Még Budapesten sem, nemhogy Borsodban.


De miről szól a héber hirdetés? "X" nevű izraeli kommunikációs cég (nevének leírásával nem kívánjuk fölerősíteni a reklámot, mert nem biztos, hogy befolyna tőlük a hírverés összege a kurucok számlájára - J. K.) többi között azt ígéri, hogy a velük most szerződést kötő személyek külföldről ingyenesen, időbeni korlátozás nélkül telefonálhatnak Tel-Aviv és környékére.

Olvasónk, aki a héber nyelvű hirdetést megküldte, közli még, hogy a Borsod Online hírportált erősítik azok a szélsőjobbosnak egyáltalán nem nevezhető újságírók is, akik korábban a megszüntetett MR6 Régió Rádió Miskolc munkatársaiként terjesztették a szocionista propagandát. Ilyen erősítést kapott a boom.hu például azon hölgy személyében, akit legutóbb Bajnai és Mesterházy közös jelöltjeként ismerhetett meg a borsodi választó polgár.

Júszef el-Kudszi - Kuruc.info

This entry passed through the Full-Text RSS service — if this is your content and you're reading it on someone else's site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers. Five Filters recommends:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése