2013. október 18., péntek

Kuruc.info: Rablót kiált a tolvaj: Gyurcsány most büntetné azokat, akik azt teszik, amit ő művelt

Kuruc.info
Kuruc.info hírek 
Kinvey Strategy eBook

Kinvey answers 7 critical questions about creating your mobile strategy and technology policies. See our answers in this free eBook.
From our sponsors
Rablót kiált a tolvaj: Gyurcsány most büntetné azokat, akik azt teszik, amit ő művelt
Oct 18th 2013, 11:58

Három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetné a párt- és a kampányfinanszírozás szabályainak megsértését a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció. Nemrég éppen Gyurcsány beszélt arról, hogy az MSZP-be, amikor a párt elnöke volt, olyan helyről is jöttek pénzek, amelyről jobb nem tudni...

A Demokratikus Koalíció önálló büntető törvénykönyvi tényállássá tenné a tiltott - a pénzügyi beszámolókban nem szereplő - párt- és kampánytámogatás elfogadását és nyújtását - közölte a fő pénzmosó. Erről szóló javaslatukat a jövő héten a parlament elé terjesztik. Szavai szerint ez megtörné a tiltott források felhasználások eddigi "büntetlenségét", valamint "a fundraiserek (forrásgyűjtők) és pártpénztárnokok hatalmát". A DK azt is kezdeményezi, hogy a tiltott forrásból gazdálkodó, illetve beszámolási kötelezettségét megsértő pártnak a törvénysértő hozzájárulás kétszeresét kelljen - az Állami Számvevőszék felhívására, 15 napon belül - befizetnie a költségvetésbe.

Gyurcsány azt követően állt elő ezzel, hogy hétfőn azt mondta egy pódiumbeszélgetésen az MSZP finanszírozására utalva, hogy "én voltam ennek a pártnak az elnöke, sok helyről vándorolt oda a pénz, Európából nem nagyon, ahonnan meg vándorolt, azt meg jobb, ha nem tudjuk".

(MTI nyomán)

This entry passed through the Full-Text RSS service — if this is your content and you're reading it on someone else's site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers. Five Filters recommends:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése