2013. október 18., péntek

alfahir.hu - A domináns hírportál: A Jobbik szerint nem segít a fideszes adótörvény-javaslat

alfahir.hu - A domináns hírportál
 
Book your hotel early for a discount!

You can reap the rewards with great discounts at participating Pullman, M Gallery, Grand Mercure, Novotel, Mercure, ibis and Formule 1 hotels.
From our sponsors
A Jobbik szerint nem segít a fideszes adótörvény-javaslat
Oct 18th 2013, 12:49, by Harmati András

Bevezető: 

Jobbik szerint abból csinál sikerpropagandát a Fidesz, hogy a járulékkedvezménnyel igyekszik enyhíteni a saját maga által bevezetett megszorító intézkedések hatásait.

Cikk Front kép - 280x185: 

sA Jobbik szerint abból csinál sikerpropagandát a Fidesz, hogy a kilátásba helyezett járulékkedvezménnyel igyekszik enyhíteni a saját maga által bevezetett megszorító intézkedések hatásait, ám az nem segíti a fiatalok családalapítási lehetőségeit - írta közleményben Volner János, a nemzeti párt frakcióvezető-helyettese pénteken.

Mint hozzátette, a jövő évi adótörvények nem segítik azokat a fiatalokat, akik családalapításra vállalkoznának, hiszen a kedvezmény igénybevételéhez legalább két gyermek szükséges. Egy gyermektelen, bruttó 94 ezer forintot kereső 2010-ben még 72 825 forintot, 2013-ban pedig csupán 61 570 forintot kapott kézhez. „Az amúgy is arcpirítóan alacsony összeg több mint tizenegyezer forintos csökkenése pedig nem ösztönzi a gyermekvállalást" – fűzte hozzá.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken nyújtja be az Országgyűlésnek a kormány által elfogadott, jövő évi adótörvényekről szóló javaslatot. Giró-Szász András kormányszóvivő hangsúlyozta: az egyéni járulékokra kiterjesztett kedvezménnyel az adó-, illetve járulékmegtakarítás a kiskeresetűek esetében a bruttó bér 16 százalékáról annak 33 százalékára emelkedik, az intézkedés mintegy 260 ezer családot érint. A kabinet legfontosabb adópolitikai céljáról, a kiskeresetűek adócsökkentéséről szólva kiemelte, hogy a családtámogatáson keresztül megfelelő alapot kívánnak biztosítani a családtervezéshez és a gyermekvállaláshoz, a családi adókedvezményt a gyermekeket nevelő családok teljes körére kiterjesztik.

A családalapításra vágyó fiatalok helyzetét Volner szerint viszont tovább nehezíti a Gyurcsány–Bajnai-kormányok által 20-ról 25-re, majd az Orbán-kormány által 27 százalékra növelt áfakulcs, a magyar családokra továbbhárított telefonadó, tranzakciós adó, a devizahitelek horribilis törlesztőrészletei, az egekbe szökött élelmiszer- és üzemanyagárak.

A nemzeti párt frakcióvezető-helyettese leszögezte: A Jobbik kormányra kerülve termelést támogató adórendszert vezet be, mely a gazdagoktól nagyobb mértékű közteherviselést vár el. Emellett 5 százalékra csökkentik az alapvető élelmiszerek áfáját, valamint szigorú ellenőrző és szankcionáló rendszerrel megakadályozzák, hogy a multinacionális vállalatok a rájuk kivetett adókat az emberekre terheljék – áll a közleményben.

alfahir.hu

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése