2013. október 18., péntek

alfahir.hu - A domináns hírportál: Itt a feketeleves: magasabb az államadósság, mint gondoltuk

alfahir.hu - A domináns hírportál
 
Fun with Brazilian Portuguese

Learn the tips and tricks to speak colloquial Portuguese in a natural and confident manner. Enroll today for just $69!
From our sponsors
Itt a feketeleves: magasabb az államadósság, mint gondoltuk
Oct 18th 2013, 08:35, by Bazsó Bálint

Bevezető: 

Kisebb a GDP, így magasabb az államadósság az eddig számoltnál. 2011-ben 254, tavaly 204 milliárd forinttal volt kisebb a nemzeti össztermék. Tovább növekedhet az államadósság.

Cikk Front kép - 280x185: 

Kisebb a GDP, így magasabb az államadósság az eddig számoltnál. 2011-ben 254, tavaly 204 milliárd forinttal volt kisebb a nemzeti össztermék. Tovább növekedhet az államadósság.

A KSH legfrissebb statisztikája szerint kisebb a GDP, így magasabb az államadósság az eddig számoltnál. 2011-ben 254, tavaly 204 milliárd forinttal volt kisebb a nemzeti össztermék, de legalább a növekedési adatok nem romlottak: 2010-ben 1,1%-os, 2011-ben 1,7-os növekedés, míg 2012-ben 1,7-os százalékos visszaesést mértek.

"Az adósságcsökkentés kormánya"

Az új számok egyben azt is jelentik, hogy a GDP-arányos államadósság az eddig mért 79,26%-ról 79,84% százalékra növekedett. Bár a kormányzati előrejelzés továbbra is csökkenést mutat az államadósságban (79,21%), ezt csak úgy érhető el, hogy az állam idén kevesebb forintkötvényt bocsát ki, mint amennyi lejár (értelemszerűen ezzel apasztva a kincstári tartalékot). De az őszre tervezett devizakötvény-kibocsátás is elmaradhat, így viszont a már most is megcsappant likvid pénzügyi tartalék tovább apadna - írja a lehetséges forgatókönyvekről a Portfolio.hu.

Ezekből az adatokból kiviláglik, várhatóan az államadósság év végére magasabb lesz, mint tavaly (valószínűleg ezért is merült fel a kormány részéről az adósság-szabály megváltoztatása is).

alfahir.hu

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése