2013. október 18., péntek

alfahir.hu - A domináns hírportál: Nyilvános elismerés: a magyar gázárszabályozás nem piacellenes

alfahir.hu - A domináns hírportál
 
The Best Way to Manage your Money.

Start using Mint today to set a budget, track your goals and do more with your money.
From our sponsors
Nyilvános elismerés: a magyar gázárszabályozás nem piacellenes
Oct 18th 2013, 12:03, by Harmati András

Bevezető: 

„Ami Magyarországon történik, annak a piacra gyakorolt szabályozási hatása igen erős, de nem ritka".

Cikk Front kép - 280x185: 

sNEMZETKÖZI SAJTÓSZEMLE

2013-10-18

REUTERS

reuters.com

A külföldi forrásokat jóistenként tisztelő balliberális közvéleményforrások a brit hírügynökség e jelentéséről úgy fognak hallgatni, mint a közmondásos sír. A Reuters budapesti keltezésű tudósításának címe: A magyar árszabályozás „erős", de nem ritka – GDF Suez. Willem Coppooise, a GDF Suez-nél a nem cseppfolyós földgáz részlegének vezetője a Siófokon tartott földgáz-konferencián kijelentette: „Ami Magyarországon történik, annak a piacra gyakorolt szabályozási hatása igen erős, de nem ritka". „Európában mindenhol  az állam beavatkozik a tarifákba, a vállalatok szerkezeti felépítésének megfelelően".

THE WALL STREET JOURNAL

wsj.com

Az amerikai üzleti körök világlapja vezető szerkesztőségi cikkében igen keményen támadja a lengyel kormányt, amely – ha a Szejm, a lengyel parlament áldását adja rá – teljes mértékben rá akarja tenni a kezét a magánnyugdíj-pénztárakra.

A 100 éves korában elhunyt Erich Priebke maradványait sem Olaszországban, sem Németországban, sem Argentínában nem akarják (merik) eltemetni. A volt római SS-kapitány életfogytiglant kapott, amiért 335 polgárt megölt, miután partizánok megtámadtak német katonákat. (Nem értjük: akkor partizánnak lenni és megszállókat ölni dicséretes tett volt, míg a palesztinok esetében a világ legszörnyűbb bűne?)

AFFARI ITALIANI

affariitaliani.it

A London School of Economics egyetem friss tanulmányát idézi az olasz internetes portál, amely szerint szinte senki nem marad Olaszországban 10 éven belül. Gazdasági katasztrófa történik Itáliában, beleértve az olasz GDP gerincét adó kis- és középvállalatok riasztó ütemű tönkremenetelét, ismerteti a cikk a tanulmányt. Hullámokban vándorolnak el az olaszok.

MEHRNEWS.com

mehrnews.com

Az amerikai hadügyminisztérium értesítette a kongresszust, hogy amerikai fegyvergyártók 10 milliárd dollár értékben kívánnak fegyvert eladni Szaúd-Arábiának és az Egyesült Arab Emírségeknek, jelenti az iráni hírportál. A kongresszusnak 30 napon belül kell döntenie az engedélyezésről. (Jóslat: engedélyezni fogja, mivel Izraelnek nem lesz kifogása ellene.)

PRESS TV

presstv.ir

Izraeli rabbik és politikusok aggódnak, amiért sok izraeli hagyja el az országot, hogy elsősorban Németországban és az Egyesült Államokban  telepedjen le – gazdasági okok miatt. A legújabb adatok szerint az ország népének fele a szegénységi küszöb alatt él. Egyre nagyobbak az adók és a fizetések alacsonyak, jelenti az iráni hírtévé.

Iszonyatos bánásmódban van részük a Katarban dolgozó vándormunkásoknak. Peter Giesel német dokumentumfilmest a hatóságok letartóztatták és börtönbe vetették, amiért meg akarta örökíteni sorsukat. Azt, hogy útlevelüket elveszik tőlük és akár évekig nem kapnak fizetést, míg szörnyű körülmények között laknak.

INTERNATIONAL NEW YORK TIMES

inyt.com

Jeruzsálemből keltezett cikkében ismerteti a globális lap azt a sztorit, amelyet tegnap a Washington Post című amerikai lap „robbantott": a török kormány az irániaknak leleplezte az országban dolgozó tíz, Izraelnek kémkedő iránit. Törökország és Izrael között rendkívül összetett a viszony, amely több irányban is mozog.

Malajzia fővárosában, az egykor idillien békés Kuala Lumpurban egyre nő a bűncselekmények száma. Egyes vendéglőket már fegyveres őrök védik.

Készítette az Ordosz műhely

(Felhívjuk olvasóink szíves figyelmét, hogy szemlénkben a dőlt betűkkel megjelent részek kommentárt jelentenek.)

alfahir.hu

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése