2013. október 18., péntek

alfahir.hu - A domináns hírportál: Milliárdos csalás gyanúja miatt függesztették fel Csiba Gábort?

alfahir.hu - A domináns hírportál
 
Compare Hotels

Find great prices for amazing hotels wherever your next destination may be. It's simple to search 100+ sites at once!
From our sponsors
Milliárdos csalás gyanúja miatt függesztették fel Csiba Gábort?
Oct 18th 2013, 10:19, by Harmati András

Bevezető: 

Olyan dokumentumok jutottak el a Jobbikhoz, melyekből minden idők egyik legnagyobb egészségügy mutyija körvonalazódik ki a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházban.

Cikk Front kép - 280x185: 

sEzt a kérdést tette fel a Jobbik azok után, hogy a párthoz olyan dokumentumok jutottak el, melyekből minden idők egyik legnagyobb egészségügy mutyija körvonalazódik ki a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházban. Az ügyben érintett lehet a Fidesz-KDNP, az MSZP és a volt SZDSZ is.

Jakab Péter, a párt miskolci önkormányzati képviselője az erről tartott sajtótájékoztatón jelezte, a dokumentumokat nemcsak a Jobbik kapta meg, információi szerint még tavaly márciusban eljutottak Orbán Viktorhoz is. Vagyis a legmagasabb szinten tudhatnak a valódi nagykoalícióban megvalósuló esetleges visszaélésről - tette hozzá. A politikus úgy látja,  az iratok alapján feltételezhető, hogy Csiba Gábor, jelenleg felfüggesztett kórházigazgató, Fidesz-KDNP-s képviselő egy - a hírek szerint - hozzá közel álló egészségügyi cég, a Medcenter Kft. kezére játszhatta át a megyei kórház legnagyobb pénzforgalmát lebonyolító onkológiát. Mindezt egy olyan felbonthatatlan 15 éves szerződéssel, melynek értelmében 2006-tól 2021-ig az éves árbevétel 600 millió forintig kizárólag a céget illeti meg akkor is, ha működése a későbbiekben formálissá válik. A dokumentumok szerint ezzel 9 milliárd forint kár érheti az adófizetőket – árulta el Jakab Péter.

Gyógyszerben van a pénz

A nemzeti párt képviselője szerint a vállalkozás megszerezhette az Onkológiai Osztály gyógyszerforgalmazását is, melynek részeként a nagyobb profit érdekében többek között lejárt állami készletek juthattak a kórházba. Elképzelhető az is, hogy a  mutyi kiterjedt a gyógyszergyárak által finanszírozott gyógyszerkipróbálásra is, melynek 1,5 millió eurós jövedelme szintén az ominózus magáncéget gyarapíthatja a kórház helyett.

Mint a Borsod megyei közgyűlés jobbikos bizottsági tagja, Badány Lajos elmondta, a kérdés az, miért nem szólal meg a Jobbikon kívül egyetlen egy párt sem az ügyben. A válasz egyértelmű - tette hozzá -, valamennyi párt benne lehet a mutyiban: a Fidesz-KDNP mellett az MSZP és a néhai SZDSZ is. Az ominózus egészségügyi cég tulajdonosi körében ugyanis mindhárom párthoz köthető szálak feltűnnek.

s

Elmondta továbbá, hogy a cég érdekessége, miszerint egy azt tanyagondnok vezeti, akinek szakértelmében mégis annyira megbízott mind Csiba Gábor, mind az MSZP által vezetett Megyei Önkormányzat, hogy utóbbi kezességvállalása mellett a kórház 2006-tól 2009-ig havi 29 millió, utána pedig 2021-ig havi 40 millió rendelkezésre állási közreműködői díjat garantált szerződésben a „nagykoalíciós" magáncégnek. Ebből a pénzből a Medcenter Kft egy 2 milliárd forint beruházási értékű lineáris gyorsító berendezés tulajdonjogát szerezte meg, és persze a hozzá szükséges piacot is. Csak a kockázat maradt a Megyei Önkormányzatnál, vagyis az adófizetőknél, hangsúlyozta Badány. Ezzel az ügylettel mintegy 8 milliárd forint kár érheti az államot 2021-ig.

A jobbikos politikusok mindezek után arra várnak választ, miért foglaltak le idén teherautónyi iratot a kórházban, és miért függesztették fel valójában Csiba Gábort a kórházigazgatói székből. Mint mondták, elfogadhatatlannak tartják, hogy miközben az egészségügy romokban hever, akárcsak a gyanúja is felmerülhessen az említett milliárdos egészségügy mutyinak, melyben ráadásul úgy tűnik, az elmúlt 23 év politikai „elitje" is nyakig benne van.

alfahir.hu

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése