2013. október 18., péntek

alfahir.hu - A domináns hírportál: Akik valóban felszámolták a sajtószabadságot

alfahir.hu - A domináns hírportál
 
Learning HTML & CSS shouldn't be difficult.

Master Trainer, Mark Lassoff, will teach you everything you need to know to create a creative and professional web site in 4 hours.
From our sponsors
Akik valóban felszámolták a sajtószabadságot
Oct 18th 2013, 18:38, by Jurenkó Ferenc

Bevezető: 

Már régen nincs hazánkba sajtószabadság, pont azok számolták fel akik a leghangosabban szokták védelmezni azt.

Cikk Front kép - 280x185: 

Ismerjük a balliberális sirámokat, melyek szerint Magyarországon nincs sajtószabadság. Kivételesen ebben teljesen igazuk van, valóban nincsen. Részben pont azok számolták fel, akik a leghangosabban kiabáltak az új médiatörvény megalkotásakor.

Persze, ha ők csorbítják, az nem számít, az belefér.  Siófokon a napokban megrendezett Média Hungary Konferencián Borókai Gábor a Heti Válasz és Murányi Marcell a Blikk főszerkesztője kerek perec kijelentette, hogy bár minden forint számít, de a Jobbik fizetett politikai hirdetéseinek a 2010-es választásokat megelőzően nem adtak teret. Az indok nagyjából annyi, hogy nekik nem tetszik a Jobbik retorikája, ami pedig számukra nem szimpatikus az nem jeleik meg. Úgy fogalmaztak: „a Jobbik hirdetését nem fogadták be, mert bár kevés az olyan politikai hirdetés, amelyet nem engednének be a lapba, a szélsőségeseknek nincs helyük náluk."

Persze jó kérdés, hogy ki a szélsőséges. Például az országot teljesen tönkretevő és kirabló MSZP szerintük nem az, de valahogy a szavazófülkékben a választók mégis máshogy gondolták…

A fizetett politikai hirdetések közzétételének a megtagadását még meg is lehetne nagy nehezen magyarázni, de azt, hogy a Blikk a különböző kutatóintézetek közvélemény-kutatásaiból nemes egyszerűséggel rendszeresen kitörli a Jobbikot, azt már nem. Náluk nem létezik Magyarország harmadik legnagyobb pártja, elhallgatása pedig simán belefér az általuk hitelesnek vélt tájékoztatásba. Feltételezhetően, ha rajtuk múlna a radikális párt összes politikusát, tagjaival és szimpatizánsaival együtt a Gulágra száműznék. Még szerencse, hogy egyelőre nem rajtuk múlik. De ez is eljöhet még.

Tételezzük fel, mekkora világbotrány lenne abból, ha a szélsőbaloldali Gyurcsány párt, a Demokratikus Koalíció hirdetéseinek nem adnának teret a médiában. Itt tiltakozna a fél világ Washingtontól Párizsig. Hőzöngenének a jogvédők, hisztiznének a liberálisok, újra utcára vonulna a Milla és még ki tudja kicsoda.

De a Blikk csak a jéghegy csúcsa. A TV2-be például az elmúlt három évben egyszer sem hívták meg a Jobbik politikusait. Az általuk készített hírműsorokból a radikális párt véleményét rendszeresen kihagyják.  Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a TV2 sorra veszti el a pereket a Jobbikkal szemben, a csatornát számtalanszor elmeszelte már a médiahatóság, ennek ellenére semmi sem változik.

Érdemes tehát elgondolkodni azon, hogy kik is számolták fel valójában Magyarországon a sajtószabadságot? A legmegdöbbentőbb az, hogy ezt már meg sem próbálják tagadni, különböző kifogásokat keresni, nemes egyszerűséggel kijelentik, hogy ami nekik nem tetszik, az nincs. A hiteles tájékoztatás ilyenkor természetesen nem szempont.

alfahir.hu

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése