2013. október 18., péntek

alfahir.hu - A domináns hírportál: Vérfrissítés az NSA-nál

alfahir.hu - A domináns hírportál
 
Kinvey Strategy eBook

Kinvey answers 7 critical questions about creating your mobile strategy and technology policies. See our answers in this free eBook.
From our sponsors
Vérfrissítés az NSA-nál
Oct 18th 2013, 05:50, by Harmati András

Bevezető: 

Hamarosan távozik az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) igazgatója és a helyettese. Ez a szervezet hallgatta, hallgatja le a fél világot.

Cikk Front kép - 280x185: 

kHamarosan távozik az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) igazgatója és a helyettese - szivárogtatták ki washingtoni források helyi idő szerint csütörtökön.

A titkos adatgyűjtési botrány miatt elhíresült hírszerző szervezet igazgatója, Keith Alexander tábornok nyolc évet töltött az NSA élén. Ő tavasszal, a helyettese, John Inglis már az év végén vagy januárban nyugállományba vonul. Ez lehetőséget ad Barack Obama elnöknek, hogy átszervezze az elektronikus lehallgató ügynökséget - mutattak rá a nevük elhallgatását kérő források.

Alexandert heves bírálatok érték, miután Edward Snowden, az NSA volt szerződéses alkalmazottja nyilvánosságra hozta, milyen mély szinten folytat a szervezet adatgyűjtést a különféle informatikai hálózatokban, telefonrendszerekben és a közösségi médiában. Ennek ellenére a források azt állítják, hogy a tábornoknak nem a botrány miatt kell távoznia, hanem már régebben kérte a nyugdíjaztatását. Az 1952-ben létrehozott ügynökség élén ő töltötte el eddig a legtöbb időt.

A poszt lehetséges jelöltjei között az első helyen Michael Rogers altengernagyot, a 10. amerikai flotta parancsnokát, az amerikai haditengerészet kibernetikai parancsnokságának vezetőjét említették a források. Kinevezése még nem biztos, mások jelölése is megfontolható. Inglis 2006 óta dolgozott a NSA második számú vezetői posztján.

MTI – alfahir.hu

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése