2013. október 18., péntek

alfahir.hu - A domináns hírportál: A Kárpát-medence összeköt

alfahir.hu - A domináns hírportál
 
Kinvey Strategy eBook

Kinvey answers 7 critical questions about creating your mobile strategy and technology policies. See our answers in this free eBook.
From our sponsors
A Kárpát-medence összeköt
Oct 18th 2013, 05:58, by Harmati András

Bevezető: 

Több ezer Kárpát-medencei fiatal kapcsolódik be idén a Rákóczi Szövetség október 23-ai rendezvényeibe.

Cikk Front kép - 280x185: 

5Több ezer Kárpát-medencei fiatal kapcsolódik be idén a Rákóczi Szövetség október 23-ai rendezvényeibe.

A szövetség október 21. és 23. között rendezi meg 21. alkalommal a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen Gloria Victis elnevezésű 1956-os emlékünnepségét, Kárpát-medencei ifjúsági találkozóval és középiskolai történelmi vetélkedővel összekötve. A rendezvényen az idén is több mint 1200 határon túli egyetemista és középiskolás vesz részt, köztük mintegy félszáz szlovák és lengyel egyetemista - tájékoztattak.

A rendezvénysorozat részeként a budapesti Műegyetemen tartandó történelmi vetélkedőn több száz Kárpát-medencei középiskolás méri össze tudását, míg az egyetemista-főiskolás korosztály számára ifjúsági találkozót rendeznek. A két eseményt a nagyszabású és látványos október 22-ei Műegyetemi emlékünnepség és a Bem téri fáklyás felvonulás kapcsolja össze, amelyet a meghívott diákok mellett az idősebb korosztályhoz tartozó budapesti, vidéki és határon túli ünneplő polgárok is megtisztelnek jelenlétükkel - írták.

A Rákóczi Szövetség második alkalommal hirdette meg ősszel határon túli középiskoláknak az október 23-ai diákutaztatási programot. Ennek keretében 48 határon túli középiskola több mint 2000 diákja ünnepelhet magyarországi középiskolák vendégeként.

A program célja, hogy a határon túli magyar középiskolások ellátogassanak egy magyarországi település magyar középiskolájához, és ott emlékezzenek az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire. A program kiemelt célja az is, hogy a látogatás során minél több közvetlen kapcsolat alakuljon ki a magyar diákok, tanárok, illetve iskolák között.

MTI – alfahir.hu

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése