2013. október 18., péntek

alfahir.hu - A domináns hírportál: Fideszes politikus is érintett a 400 milliós csalássorozatban

alfahir.hu - A domináns hírportál
 
Compare Hotels

Find great prices for amazing hotels wherever your next destination may be. It's simple to search 100+ sites at once!
From our sponsors
Fideszes politikus is érintett a 400 milliós csalássorozatban
Oct 18th 2013, 08:17, by Kovács Dániel

Bevezető: 

Fideszes politikus cége is érintett abban a csalássorozatban, amelynek révén 400 millió forintos agrártámogatást akart jogtalanul felvenni egy bűnbanda.

Cikk Front kép - 280x185: 

Fideszes politikus cége is érintett abban a csalássorozatban, amelynek révén 400 millió forintos agrártámogatást akart jogtalanul felvenni egy bűnbanda - számol be a Blikk.

A lap beszámol róla: a mezőgazdasági tevékenységi körrel nem rendelkező Vasi Elektro-Ép Kft. is igényelt területalapú támogatást, holott egyetlen négyzetméteren sem gazdálkodik. A vállalkozás ügyvezetője és egyben tulajdonosa Baranyai József, aki Sárvár fideszes önkormányzati képviselője.

Pályázott a támogatásra a Baranyai Elektro-Top Kft. is, ez szintén a politikus cége volt, tavaly óta azonban már a gyermeke viszi a vállalkozást. Azt pontosan nem lehet tudni, hogy mekkora támogatást akartak felvenni, ám a Blikk becslése szerint tízmilliós nagyságrendről lehet szó.

Mint ismert, a csalássorozatban összesen 27 cég igényelt minden jogalap nélkül területalapú támogatást - összesen mintegy 6 ezer hektárnyi földre. A csalók azokra a földekre nyújtották be támogatási igényüket, melyekre egyetlen gazda sem jelentkezett, a csalásban pedig komoly segítséget kaptak az MVH-ból is. Az ügyben továbbra is folyik a nyomozás, eddig négy embert tartóztattak le.

Blikk - alfahir.hu

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése