2013. október 18., péntek

alfahir.hu - A domináns hírportál: Miért nézik tétlenül Abbaszék a tömeges izraeli jogsértéseket?

alfahir.hu - A domináns hírportál
 
Exotic travel ideas.

Searching for your next vacation destination? Subscribe to Off The Beaten Path, a newsletter featuring captivating locales to help you to plan your next trip.
From our sponsors
Miért nézik tétlenül Abbaszék a tömeges izraeli jogsértéseket?
Oct 18th 2013, 11:59, by Harmati András

Bevezető: 

A világ legismertebb nemzetközi jogásza, az ENSZ jelentéstevője Izrael elítélése mellett a palesztin tétlenséget is ostorozza.

Cikk Front kép - 280x185: 

sA világ legismertebb nemzetközi jogásza, az ENSZ jelentéstevője Izrael elítélése mellett a palesztin tétlenséget is ostorozza.

Richard Falk, a Princeton Egyetem mellett működő Nemzetközi Jogi Intézet és a Santa Barbara-i Kalifornia Egyetem professzora hosszú cikket írt az egyiptomi Al-Ahram hetilap angol nyelvű kiadásának online-változata számára.

Falk hosszú időn át az ENSZ Emberjogi Tanácsának külön jelentéstevője volt, aki a palesztinok emberi jogait vizsgálta.

Jelentései hatalmas támadásokra késztették Izraelt és az USA-t.

Többoldalas cikkének a témája az, hogy Izrael miként és milyen sikeresen gyakorolja a „figyelemelterelés politikáját („politics of deflection").

Ami cikkében igen figyelemre méltó és amit e helyütt jegyzetünkben nem egyszer kiemeltünk, az a palesztin vezetés érthetetlen magatartása, amiért nem él az ENSZ-ben sem a számára rendelkezésre álló lehetőségekkel jogai érvényesítésére. Mint arra, hogy Izraelt a megfelelő fórumok elé citálja, hogy ott a gyarmattartó zsidó államot elítéljék.

Briliáns elemzését azzal zárja, hogy milyen álszent a „világ médiája", beleértve az „önelégült liberális megmondó embereket", amikor a palesztinok azt teszik, amit éppen ők javasoltak éveken át. Amikor a palesztin foglyok éhségsztrájkot folytattak, vagyis nem erőszakos módon mutatták ki ellenállásukat, a média és a liberális társaság hallgatott. A cikk zárómondata: „Godot-ra várni nem a türelem, hanem a tudatlanság kérdése".

d

Óriási mottónak beérő mondás.

Amit csak aláhúz az a friss tény is, hogy Mahmud Abbaszék – a gyarmati Ciszjordánia palesztin vezetői – olyan „hangosan" tiltakoznak most, amikor egy svájci egyetemi laboratórium egyértelműen bebizonyította, Arafatot, a palesztinok egykori, megalkuvást nem tűrő vezetőjét megmérgezték (na ki?), hogy abból egyetlen szó sem hallatszik el hozzánk. Sem a médiához.

Szinte felfoghatatlan, hogy ezek a kollaboráns palesztin vezetők legalább miért nem játszanak bizonyos mértékig szerepet – az álbátrak szerepét, ha a valódi bátrak szerepe túl harsány lenne számukra -  - saját választóik érdekében.

Ha pedig a következő választáson veszítenek a Hamasz ellen, gazdáikat okolják.

Ordosz műhely

alfahir.hu

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése