2013. szeptember 20., péntek

Kuruc.info: Végre ismerkedik Izraellel a cionista Nyugat is: európai diplomatákra támadtak a megszálló katonák, még az autójukat is elrabolták

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Eco-Friendly Mattresses

We're committed to presenting a line of sleep products that have a minimum impact on both your pocketbook and the environment. Visit us today!
From our sponsors
Végre ismerkedik Izraellel a cionista Nyugat is: európai diplomatákra támadtak a megszálló katonák, még az autójukat is elrabolták
Sep 20th 2013, 19:10

Európai diplomatákat bántalmaztak Ciszjordániában izraeli katonák, és elkobozták tőlük a hontalanná vált palesztinoknak szánt segélyt az azt szállító teherautóval együtt.

A katonák hanggránátokat vetettek be diplomaták, segélymunkások és helyi palesztin lakosok egy csoportja ellen - közölte a Reuters brit hírügynökség helyszínen tartózkodó tudósítója. Egy francia diplomatát kirángattak a segélyeket szállító teherautóból, a földre teperték, majd elhajtottak a megrakodott járművel.

"Itt ennyire tisztelik a nemzetközi jogot" - mondta a letepert diplomata, Marion Castaign, aki többek között arra panaszkodott, hogy megsértették a számára a nemzetközi jog által garantált diplomáciai mentességet - személyi immunitást élvező diplomatákkal szemben ugyanis nem intézkedhetnek a fogadó állam hatóságai.

Zoom
Marion Castaign (aki ráadásul nő) földre teperve

A francia, brit, spanyol, ír, ausztrál és európai uniós diplomatákból álló küldöttség sátrakat szállított a ciszjordániai al-Makul régióban fekvő településre, ahol a hadsereg hétfőn elbontotta a nagyjából 120 palesztin lakos házait, istállóit és egy óvodát is, miután az izraeli legfelsőbb bíróság kimondta, hogy "nem volt rájuk megfelelő építési engedély".

A hadsereg szóvivője szerint a katonák a bírósági döntés értelmében akadályozták meg, hogy sátrakat állítsanak fel a területen, a palesztinok pedig kövekkel dobálták meg a rendőröket az incidens során. A szóvivő azt is hozzátette, vizsgálatot indítanak, hogy az érintett diplomaták "visszaéltek-e kiváltságaikkal".

A diplomaták azután csatlakoztak a segélyakcióhoz, hogy kedden és szerdán izraeli katonák megakadályozták, hogy a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának munkatársai sátrakat emeljenek a területen, ahol a juhtenyésztő palesztinok több emberöltő óta élnek.

A jeruzsálemi brit konzulátus "súlyos aggodalmának" adott hangot a történtekkel kapcsolatban, a diplomaták pedig felháborítónak nevezték az esetet, amelyet elmondásuk szerint jelenteni fognak kormányaiknak.

(MTI nyomán, kép: AFP)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése