2013. szeptember 20., péntek

Kuruc.info: Kiszámítható családpolitikát szeretne a Jobbik

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Get healthier and fit with celebrity yoga instructor, Sadie Nardini.

The course will teach you a 14 day routine so you can maintain a body more free of toxins and extra weight.
From our sponsors
Kiszámítható családpolitikát szeretne a Jobbik
Sep 20th 2013, 09:11

A Jobbik szeptember 20-a, a Gyermekek Világnapja alkalmából felhívja a figyelmet, hogy – bár a világnapot elsősorban a fejlődő országok gyermekeinek hátrányos helyzetére való figyelemfelhívásként hozták létre és tartják meg közel 60 éve – a magyar gyermekek egyre növekvő hányada is harmadik világbeli körülményeket lát maga körül.

Az ENSZ gyermekjogi szervezete, a UNICEF Kutatási Központjának nyáron közzétett tanulmánya megállapítja, hogy a Gyermeknélkülözési Index alapján hazánkban minden harmadik gyermek nélkülözőnek számít, a vizsgált 29 fejlett ország közül csak Bulgáriának és Romániának van ennél rosszabb mutatója. Amennyiben pedig a relatív szegénységet, vagyis a saját nemzeti „szegénységi küszöb" alatt élő gyermekeket nézzük, akkor ez a szám Magyarországon 10,3 százalék, amely azt jelenti, hogy minden tizedik gyermek relatív szegénységben él. Ennél is ijesztőbb adatokkal szembesülhetünk, ha „csak" a jövedelmet vesszük figyelembe, ugyanis a 2-2,2 millió magyar gyermek több mint ötöde (20-23 százaléka) él szegénységben. Megállapítható, hogy hazánkban több mint 20 ezer gyermek mélyszegénységben él, az alultáplált kiskorúak száma pedig meghaladja a százezret.

Köztudott, hogy hazánk a GDP-jéhez képest kifejezetten sokat költ családtámogatásra és gyermekjóléti intézményekre, de ezt alacsony hatásfokkal teszi. Amíg viszont e téren nem következik be gyökeres változás, és a családtámogatási rendszerünk nem tesz az ellen, hogy az egyik legfőbb szegénységi kockázatot a gyermekvállalás jelenti, addig folytatódni fognak a mostani folyamatok. A szegénység generációról generációra öröklődik, hiszen ezeknek a gyermekeknek már az életük indításánál szinte behozhatatlan hátránnyal kell szembenézniük. A középosztály pedig – Bogár Lászlót idézve – „megállíthatatlannak látszó módon süllyed abba a ma már negyven százalékot is kitevő roncstársadalomba, amelynek anyagi, fizikai, lelki, erkölcsi, szellemi állapota rohamosan pusztul". Vagyis az ő gyermekeik közül is egyre többnek kilátástalanná válik a jövője.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom szerint mindennek visszafordítása érdekében kiszámítható családpolitikára van szükség, amely – amellett, hogy támogatja a gyermekvállalást – a már megszületett gyermekek felneveléséhez szükséges körülmények biztosíthatóságát is segíti - írja közleményében Sneider Tamás országgyűlési képviselő, az Országgyűlés szociális bizottságának elnöke.

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése