2013. szeptember 20., péntek

Kuruc.info: Orbán Horn "jó kormányzásával" példálózott

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Want free Kindle ebooks?

Sign up to receive the best freebie Kindle ebook deals in your email every day.
From our sponsors
Orbán Horn "jó kormányzásával" példálózott
Sep 20th 2013, 07:59

Korábban privatizált közműcégek visszavásárlásáról tárgyal a kormány - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban. Téli tűzifaosztásról is beszélt.

Hat-hét nagyon komoly, korábban privatizált közműcég visszavásárlásáról, állami kézbe vételéről folyamatosan tárgyal a kormány - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. A kormányfő szerint, ha megmarad a társadalmi támogatottság, egy-két év múlva közösségi tulajdonban lévő közszolgáltatási rendszer működhet Magyarországon.

Jövő tavasszal kerülhet a parlament elé a közműszolgáltatások nonprofittá alakításáról szóló törvényjavaslat, amelyet akár még a választás előtt elfogadhatnak a képviselők - mondta a miniszterelnök. A készülő törvény szerinte a rezsicsökkentésnél is nagyobb vitákat fog kiváltani a nemzetközi térben.

Orbán arról is beszélt, hogy az idén télen is biztosítanak majd a rászorulóknak - zömében állami erdőkből kitermelt - szociális tűzifát a piaci ár alatt, az önkormányzatokon keresztül. Az erre szolgáló költségvetési keretet az idén megkétszerezték: kétmilliárd forint értékű szociális tűzifát fognak szétosztani.

Orbán Viktor beszélt arról is, hogy nem tartja elkerülhetőnek azt a csatát sem, amely a gazdasági szereplők rezsijének csökkentésével kapcsolatos.

Érvek és tények bizonyították Horn jó kormányzását

Orbán Viktor felidézte a múlt vasárnapi kötcsei polgári pikniken tartott beszédét, amelyben - mint kifejtette - arról szólt, hogy a magyar embereknek van egy politikai kultúrájuk, amelyet adottságként kell kezelni. Ez azt jelenti - folytatta -, hogy "egy magyar embernek nagyon nehezen jön ki a száján az a mondat, hogy jól mennek a dolgok, még akkor is, ha egyébként valami ilyesmit gondol".

"Ezért ha kormánypártként mi azzal állunk ki, hogy emberek, itt vannak az adatok, tessék megnézni, a dolgok jó irányba vagy jól mennek, akkor a kommunista múlt miatt ezt sikerpropagandának fogják tekinteni" - fogalmazott, közölve, hogy ezért arra kérte a kötcsei résztvevőket is, ne ezzel próbálkozzanak, mert így ellenállásba fognak ütközni. Ehelyett használják azt az "értelmezést", hogy "Magyarország jobban teljesít", és legalább annyit beszéljenek a még megoldandó dolgokról, mint az eredményekről - idézte múlt heti beszédének tartalmát a miniszterelnök.

Szavai szerint ezt a gondolatot értetlenséggel szokták fogadni, mert sokan úgy gondolják, a jó kormányzás önmagáért beszél, és ez alapján az emberek a kabinet munkájának meghosszabbítására szavaznak. Horn Gyula néhai miniszterelnök is ezt gondolta 1998-ban, "voltak is érvek egyébként a kezében meg tények is" - tette hozzá.

A magyar emberek azonban másképpen, egy bonyolultabb mechanizmus eredményeként szoktak dönteni a választáson: "a remény fontosabb a magyar választópolgár számára, mint a tény; ez egy döntő eleme a magyar népléleknek" - jelentette ki Orbán Viktor. Ezért szerinte csak olyan választási programmal érdemes előállni, amely nem arról szól, mit tett a politika, hanem hogy mi az a lehetőség, amelyet fel tud kínálni az embereknek, akik ezt ki tudják használni, ha ügyesek. Összegzése szerint ezért "sokkal inkább a reményről, a jövőről és az emberekről kell szólnia ennek a választásnak".

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése