2013. szeptember 20., péntek

Kuruc.info: Négyen fulladtak idén a Balatonba

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Pay Off Debt Faster

Tackle your debt and protect your credit with our free online tools.
From our sponsors
Négyen fulladtak idén a Balatonba
Sep 20th 2013, 17:27

Az idei nyári szezonban négyen fulladtak bele a Balatonba, de az esetek közül mindössze egy vezethető vissza emberi felelőtlenségre, a többiben valamilyen korábbi betegség játszott szerepet - közölte a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint Bagyó Sándor, a VMSZ elnöke kiemelte: évek óta sikerül tíz alá szorítani a balatoni halálos áldozatok számát egy-egy szezonban, ami különösen annak a fényében "hatalmas eredmény", hogy a 90-es években nemegyszer 45-en, 50-en lelték halálukat a vízben nyaranta. A szervezet elnöke szerint a halálesetek számának visszaszorítása a más szervezetekkel, a vízi rendészettel és a meteorológiai szolgálattal végzett közös munka eredménye, s ennek fontos része a megelőzés.

Beszámolt arról, hogy az idén jelentősen emelkedett a főként kagylók általi vágásokat, a horzsolásokat és a zúzódásokat jelentő könnyű strandi sérülések száma, súlyos esetekből viszont kevesebb történt, ami arra utal, hogy a strandolók egyre komolyabban veszik a figyelmeztetéseket.

A VMSZ strandi mentői a szezonban 65 helyszínen adtak szolgálatot, és 3023 alkalommal láttak el könnyű sérülteket, 92 alkalommal súlyos sérülteket, három újraélesztésben vettek részt és 13 alkalommal végeztek vízből mentést.

A szervezet hajós szolgálatát - amelyben fontos szerep jutott a két sürgősségi mentőhajónak - 87 esetben riasztották, 19 embert mentett ki vízből vagy hajóról, és 42 embert részesített egészségügyi ellátásban. Tevékenységét az Országos Mentőszolgálattal, a légi mentőkkel és a vízi rendészettel összehangolva, együttműködve végezte. A VMSZ búvárszolgálatát nyolcszor kellett bevetni.

A horgászok és a vitorlázók miatt a vízi mentők - csökkentett létszámmal - folyamatos ügyeletet látnak el ősszel is a Balatonon.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése