2013. szeptember 20., péntek

Kuruc.info: Szili is elvisz pár száz szavazatot Bajnaiéktól

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Want free Kindle ebooks?

Sign up to receive the best freebie Kindle ebook deals in your email every day.
From our sponsors
Szili is elvisz pár száz szavazatot Bajnaiéktól
Sep 20th 2013, 19:54

Saját jelölteket indít Szili Katalin pártja a választásokon, az Országgyűlés korábbi elnöke azt mondta, civil szervezetekkel és parlamenten kívüli pártokkal működnek együtt. Szili Katalin szerint ugyanis új pártokra van szükség.

A Magyar Hírlapban jelentette be Szili Katalin, hogy mind a százhat választókörzetben indít egyéni jelöltet 2014-ben. Szili Katalin - aki most a Szociális Unió elnöke - a lapnak arról beszélt: tíznél több civil szervezettel és parlamenten kívüli politikai erővel egyeztet a közös indulásról.

Az MSZP, az Együtt-PM, a DK és a Liberálisok körüli huzavonáról a lapnak azt mondta: az események önmagukért beszélnek. Szili Katalin ezért is indul teljesen külön.

„Nem hiszem, hogy sok ellenzéki szavazó menne el ezekre a... ezekhez a pártokhoz" - reagált Bajnai Gordon Szili Katalin nyilatkozatára. Az Együtt-PM szövetség elnöke szerint aki kormányváltást akar, annak nem érdemes Szili Katalin pártját választania. „Ezek a szavazók pontosan tudják, hogy melyik az az erős szövetség, amelynek esélye van arra, hogy ezt a kormányváltást megcsinálja. És nyilván, hogy ezt a szövetséget érdemes nekik támogatni" – véli Bajnai.

Szili Katalin meglepőnek találta az Együtt-PM elnökének szavait. „Csodálkozom. Egy demokrata ilyet nem jelenthet ki. Hiszen ez azoknak a választóknak a lenézése, akik még most is várnak valamit. Várnak olyan politikai erőt, aki az ő elképzeléseiknek, és az ő jövőképüknek megfelel" – mondta a volt házelnök.

Hozzátette: új szín kell az embereknek a politikai palettán, ezért indul el a Szociális Unió 2014-ben. Szili Katalin szerint a magukat baloldalinak nevező ellenzéki pártok, valójában nem baloldaliak, hanem liberálisok. „Hogy szemantikailag ne tévesszek: liberális bal politikai erőt képviselnek" – tette hozzá.

Gyurcsány Ferenc egy bajai kampányrendezvény előtt azt mondta egyelőre nem tudni, kinek a szavazataira számít Szili Katalin. „Az a kérdés, hogy honnan visz: jobbról visz-e vagy balról visz. Miután nem ismerem érdemben, hogy milyen politikát folytat" – mondta a DK elnöke.

Gyurcsány Ferenc egyébként azért járt Baján, mert a városban vasárnap időközi önkormányzati választást tartanak.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése