2013. szeptember 20., péntek

Kuruc.info: Újraindíthatják a Zalai Baromfifeldolgozót

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Curious about the benefits of meditation?

In just a few minutes daily, this course will teach you how to relax and relieve stress. Even with a full schedule, you will want to make time for this!
From our sponsors
Újraindíthatják a Zalai Baromfifeldolgozót
Sep 20th 2013, 18:04

Várhatóan a közeljövőben újraindítják Pacsán a Zalai Baromfifeldolgozó üzemet 60-80 munkavállalóval - közölte a felszámoló TM-Line Zrt. vezérigazgatója, a jelzálog-jogosult hitelezővel történt tárgyalást követően.

Somogyi Ferenc tájékoztatása szerint a hitelező bank nem emelt kifogást az értékesítés ellen, így az adás-vétel a jövő héten véglegessé válhat.

A szerződés feltételeinek egyeztetését követően a TM-Line Zrt. várhatóan elfogadja a pályázatot benyújtó szakmai befektető ajánlatát. A vevő tehermentesen jut az üzemhez, birtokba veheti az eszközöket, gépeket, berendezéseket - ismertette Somogyi Ferenc.

Hozzátette, a felszámoló egyik feltétele, hogy a vevő a szerződéskötést követő 60 napon belül fizesse ki a teljes vételárat. Az üzem újraindításához el kell végeznie a javításokat is, és garanciát kell vállalnia, hogy megszerzi az üzemeltetéshez szükséges engedélyeket - közölte Somogyi Ferenc.

A pacsai Zalai Baromfifeldolgozót második körben mintegy 600 millió forint vételárért hirdették meg, mert az első körben, 720 millió forint értékben meghirdetett nyilvános felhívásra egyetlen pályázat sem érkezett.

A pályázó - szakmai befektető - a csődtörvény szerinti irányár 50 százalékát meghaladó összeget ajánlott fel az üzemért. Szabályos és érvényes pályázatot nyújtott be és a 18 millió forint "bánatpénzt" is átutalta.

A Cégközlönyben megjelent felhívásban 22 550 négyzetméteres ingatlanon 4 800 négyzetméter alapterületű baromfivágó és -feldolgozó üzemet kínáltak eladásra. Az üzem kapacitása évi 800 ezer pulyka és 3,5 millió brojlercsirke feldolgozását teszi lehetővé. A tulajdoni lapon álló bejegyzés szerint a hitelező bank az ingatlanon mintegy 2,5 milliárd forint jelzálogra jogosult.

A Zalai Baromfifeldolgozó Kft. felszámolását május 30-án rendelte el jogerősen a bíróság, az eljárás lebonyolításával a TM-Line Zrt.-t bízták meg.

A Zalai Baromfifeldolgozó Kft. által 1,5 milliárd forintos beruházással megvalósított, a térség legnagyobb foglalkoztatójának számító pacsai üzem indulásakor 397 millió forint telephely-fejlesztési, valamint 224 millió forint foglalkoztatási támogatást nyert állami és európai uniós forrásból. Másfél éves története során volt olyan időszak, amikor 173 dolgozót foglalkoztatott a társaság.

A korszerű gépekkel felszerelt csarnokban magasabb árfekvésű, jó minőségű termékeket gyártottak, az üzem azonban önállóan nem volt képes piacot kiépíteni és versenyképes maradni, mivel hasonló feldolgozókból túlkínálat van a térségben.

A felszámoló korábbi közlése szerint az vezetett a cég csődjéhez, hogy önálló üzemként kellett megszerveznie a marketinget, a szállítást és fedezni a piacra jutás költségeit. A pacsai üzemben megtermelt viszonylag kis mennyiséggel azonban ezt nem tudták gazdaságosan megoldani, egy nagyobb feldolgozó részeként viszont jól működhet az üzem.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése