2013. szeptember 20., péntek

Kuruc.info: Balog páter megdicsérte a tótokat - a valóságot ábrázoló képeink Kassáról

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Want new traffic sources?

Download a copy of our complimentary eBook today, and read about sources that most marketers are not aware of.
From our sponsors
Balog páter megdicsérte a tótokat - a valóságot ábrázoló képeink Kassáról
Sep 20th 2013, 15:32

Balog páter, Orbán túlmozgásos, locsi-fecsi minisztere még augusztusban Kassára látogatott.

Zoom

Európa idei kulturális fővárosában 10-én este az Amfiteátrum színpadán nagy kísérettel megtekintette a Benyovszky Móric kalandos életéről készített táncjátékot a Honvéd Táncszinház előadásában. 


Ebből az alkalomból három utólag is említésre méltó "hazafias" dolgot tett:

1., Előadás után újságíróknak kijelentette, hogy neki teljesen mindegy, milyen nemzetiségű volt Benyovszky: magyar, szlovák vagy lengyel. 

2., Jól szembedicsérte a kassai tót főpolgármestert, Richard Rasit: mily gyönyörűen kicsinosították a történelmi belváros minden házát, az idén már tényleg régi fényében ragyog Kosice, méltán az Európa kulturális fővárosa megtisztelő címhez, ezt igazolhatja minden külföldi. 

Zoom

3., Nem ment el védenceihez, nem nyilvánította ki határokon átívelő internacionalista rokonszenvét és szolidaritását a szeméthegyek között élő, a "világvárosban" fokozottan bűnöző helyi cigány testvéreihez, akik idehaza a miniszterelnök "aranytartalékai".

Az utóbbiakról már közöltünk fényképes riportot. Benyovszkyról alkotott véleménye beleillik az orbáni nemzetiségi politika kötelező uniós megfogalmazásába. Ám a kicsinosított óvárosi házakról más képeket (is) hozott haza munkatársunk. Ezek mintha nem lennének szinkronban Balog páter meglátásaival. 

Kollégánk egy verőfényes augusztusi napon a város központjában leült a Fő utca (Hlavná ulica) 81. szám alatt lévő híres Med Malina étterem teraszára. A Lőcsei házban (Levockom dome) található, hagyományos szlovák ételeket kínáló folklorisztikus konyháról sztrapacskát (brindzovy halusky) és egy korsó világos sört (svetlé pivo) rendelt. 

Zoom
 

Közben pedig fényképezett.

A Benyovszky-előadást hirdető molinótól jobbra, szemben a Med Malinával egy a keretéből kiesni készülő ablak réseit habszivaccsal tömték ki, amely elég régóta ilyen állapotban viríthat, mert a nap sárgára égette, színe messziről vonzza a fotós szemét.

 
Zoom
 
Zoom
 

A mellette lévő házat sem újíthatták fel évek óta. 

Zoom
 

A hívogató fotószaküzletnek sem világszínvonalú a portálja, sőt, kifejezetten hiányos.

Zoom
 

Ha pedig felállsz a Med Malina teraszáról, s a Hlavná ulicáról befordulsz az első mellékutcába, visszafordulsz a látványtól, pedig nem este van, hanem világos nappal.

Zoom

Aztán végigsétál a kedves vendég a Fő utcán, folytatásában elérkezik a Békemaraton térre (Maratónu mieru), arról jobbra szeretne fordulni, de megint visszariad a látványtól. Inkább ne. Már késő délután van, sötétedik. 

Zoom
 

Balog páter erre sem járt. Ő csak nyilatkozott. Nagyon "politikusan" szembedicsért. Jobban teljesít, mint mások Viktor kormányában. A többi nem számít. A világvárosba kiránduló turista ismerkedjen csak a maga kárára és csalódására a "gyönyőrűen kicsinosított házakkal és utcákkal." Ez az egyenes magyar beszéd az idén is Európa kulturális életben.

(Munkatársunktól)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése