2013. szeptember 20., péntek

Kuruc.info: Lefoglalta a NAV az esztergomi önkormányzati hivatal járműveit

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Retargeting on Facebook?

Get more sales and conversions with Facebook retargeting. Try it free for 14 days. Set up takes just minutes!
From our sponsors
Lefoglalta a NAV az esztergomi önkormányzati hivatal járműveit
Sep 20th 2013, 10:14

Lefoglalta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az esztergomi önkormányzat négy járművét - tájékoztatta a polgármester pénteken az MTI-t. Tétényi Éva (független) szerint a hivatal mozgásképtelenné vált a lefoglalás miatt, amely a mindennapi munkavégzéshez szükséges három személyautót és egy kistraktort is érint.

A polgármester elmondta, a lefoglalás azzal a 609 milliós forintos inkasszóval van összefüggésben, amelyet az állam nyújtott be. Ezt a pénzt 2012-ben kellett volna befizetni a központi költségvetésnek, amikor a város intézményeit átvették. Akkor kizárólag Esztergomra szabottan törvényt alkottak, hogy az államosított négymilliárdos ingatlanvagyon mellett még a városnak kell fizetnie az intézmények fenntartásának 1,1 milliárd forintos költségét is - emlékeztetett a polgármester.

A város vezetője elmondta, a lefoglalt járművek között található a gyepmesteri szolgálat gépkocsija, az építéshatósági iroda járműve és a zöldfelületi munkák elvégzésére szolgáló kistraktor.

Az államkincstár szeptember 13-án nyújtott be 609 millió forintos követelést az esztergomi önkormányzatnak, de a követelésből fedezethiány miatt 578 millió forint teljesítetlen maradt.

A polgármester akkor elmondta, 2012-ben a város csak mintegy a felét tudta befizetni az 1,1 milliárd forintnak. Az akkori költségvetési törvény szerint ha a város nem fizet 90 napon túl, akkor az állam adósságrendezési eljárást indít Esztergom ellen. Ez nem történt meg, viszont 2013 júniusában az Országgyűlés visszamenőlegesen úgy módosította a 2012-es költségvetést, hogy Esztergom tartozását adók módjára lehessen beszedni.

Tétényi Éva közölte, szeptember 30-ig az adósságrendezési eljárásban érintett hitelezőknek is ki kellene fizetni egymilliárd forintot, az állami inkasszó ennek a fedezetét is veszélyezteti.

Esztergomban egy évvel ezelőtt is a fizetésképtelenség közelébe került a város, amikor az állam az önkormányzat számláját 400 millió forintos inkasszóval terhelte meg az általa átvett intézmények költségeinek fedezésére. Akkor átmenetileg a kormányhivatal és a kincstár fizette ki a rászorulók szociális segélyét.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése