2013. szeptember 20., péntek

Kuruc.info: Irán közvetítene a szíriai vezetés és a "lázadók" között

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
New Thought, New You!

How to create a joyful life of Health, Wealth, Love & Prosperity. This online course is taught by Rev. Scott DeMarco. Enroll today for just $125.
From our sponsors
Irán közvetítene a szíriai vezetés és a "lázadók" között
Sep 20th 2013, 04:59

Irán kész közvetítői szerepet vállalni a szíriai háborúban az Aszad-kormány és az ellenzék között – állította Haszan Róháni iráni államfő a The Washington Postban helyi idő szerint csütörtök este megjelent írásában.

Miért kíván Irán konstruktív szerepet vállalni – ez volt a cikk címe, amivel kapcsolatban a hírügynökségek felhívták a figyelmet arra: alig 24 órán belül már a második hasonló, újszerű és a korábbinál mérsékeltebb iráni politikát sejtető elnöki állásfoglalás látott napvilágot az amerikai médiában.

Szerda este elsőként az NBC televízió közölt interjút az elnökkel, aki azt hangsúlyozta, hogy Teherán soha, semmilyen körülmények között nem kíván atomfegyvert kifejleszteni. Hangoztatta azt is: Iránnak csak az a fontos, hogy a közel-keleti térség országai és népei közelebb kerüljenek egymáshoz, elejét vegyék az erőszaknak és az igazságtalanságnak.

A The Washington Postban Róháni ezúttal arról írt, hogy országa kész előmozdítani a párbeszédet a szíriai kormány és az ellenzék között. Az államfő szerint országa a közel-keleti térségben kialakult feszültségek enyhítésére törekszik. "Össze kell fognunk annak érdekében, hogy elősegítsük a konstruktív nemzeti párbeszédet, akár Szíriában vagy épp Bahreinben. Olyan légkört kell teremtenünk, amelyben a térség népei maguk dönthetnek sorsukról" – írta.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése