2013. szeptember 20., péntek

Kuruc.info: Szélsőbalosok üzentek a török rendőrség ankarai közponjának - a rakétatámadásban személyi sérülés nem történt

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Transform Self-Doubt into Confidence

Find Your True Path In Life, Release Inner Blocks, & Move Forward With Confidence. Sign up for this $21 online course by Max Highstein today.
From our sponsors
Szélsőbalosok üzentek a török rendőrség ankarai közponjának - a rakétatámadásban személyi sérülés nem történt
Sep 21st 2013, 05:07

Szélsőbalosok lőtték rakétákkal péntek este Ankarában az országos rendőrség központját. A belügyminisztérium közleménye szerint személyi sérülés nem történt, az épületben azonban súlyos károk keletkeztek. A központba két rakéta csapódott be. Hírügynökségi, illetve helyi televíziós értesülések szerint két feltételezett tettest láttak elmenekülni a helyszínről.

A belügyminiszter nem nyilatkozott arról, hogy a hatóságok kiket gyanúsítanak a támadás elkövetésével, a török média azonban annak a nézetnek adott hangot, hogy egy szélsőbaloldali csoport állhat a történtek mögött. Az a csoport, amelyik márciusban hasonló támadást követett el a kormánypárt, az Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) ankarai székháza és az igazságügyi minisztérium ellen.

A biztonsági erők pénteken ismét könnygázt és vízágyút vetettek be a rendőrség tüntetők ellen Ankarában. A tüntetők előző nap kezdtek tiltakozó akcióba egy egyetemi épületegyüttes területén, annak egy erdős részére tervezett útépítés ellen, majd összetűztek a rendőrséggel. Az útépítés terve elleni tiltakozásul az elmúlt hetekben több más török városban is tartottak az ankarai tüntetőkkel szimpatizáló megmozdulásokat.

Törökországban május végén az isztambuli Gezi park tervezett beépítése miatt kezdődtek tiltakozó megmozdulások, amelyek aztán kormányellenes tüntetésekbe csaptak át. Az országossá szélesedett tüntetéshullámban hatan - köztük egy rendőr - vesztették életüket és több mint 10 ezren sebesültek meg.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése