2013. szeptember 20., péntek

Kuruc.info: Balczó: Merkel irányt vált, Orbánnak követnie kellene

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
300+% Conversion Increase

Learn how startups and leading businesses alike are getting huge results using web personalization and behavioral targeting the easy way in this ebook. Get it now!
From our sponsors
Balczó: Merkel irányt vált, Orbánnak követnie kellene
Sep 20th 2013, 10:08

Angela Merkel német kancellár mindeddig az Unió egyre szorosabb integrációjának híve, az Európai Egyesült Államok koncepció megvalósításának zászlóvivője volt. Többször felvázolt víziójában a tagállamok szuverenitásuk egészét egy brüsszeli, valamennyi politikai és gazdasági kérdésben központi döntést hozó uniós kormányra bízták volna, elfogadva saját szerepük regionális önkormányzati szintre redukálását.

Merkel most világossá tette, hogy irányt vált az uniós politikában a vasárnapi parlamenti választás után felálló új német kormány – akkor is, ha ő marad a kormányfő. Véleménye szerint nem vált be az eddig követett módszer, a közösségi intézmények, mindenekelőtt az Európai Bizottság erősítése, ezért inkább a kormányok közötti együttműködésre kell támaszkodni. Azt is felvetette, hogy kompetenciákat helyezzenek vissza a Bizottságtól a tagállamokhoz.

Angela Merkel pálfordulása meg kell hogy változtassa az Orbán-kormány uniós politikai gyakorlatát. A szavakban meghirdetett szabadságharcot valódi tettek mindeddig nem követték. Az Alaptörvény módosításának ellenzéki javaslatait megfontolás nélkül elvetette, majd brüsszeli homlokráncolásra azonnal törvénybe iktatta. A függetlennek titulált Magyar Nemzeti Bank esetében elfogadta, hogy azt az Európai Központi Bank és más uniós intézmények utasíthassák. Feladta a költségvetés szuverén megalkotásának jogát, rendre teljesítve az újabb és újabb uniós megszorítási igényeket, hozzátéve: amit Brüsszel tőlünk kér, az méltánytalan, szükségtelen és igazságtalan – de végrehajtjuk. A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy fejezze be az önfeladást, és szerezze vissza az ország önrendelkezését.

A jövő májusi uniós parlamenti választás meghatározó lesz Európa népei számára. A Jobbik mindent megtesz annak érdekében, hogy erős választói felhatalmazással járuljon hozzá ahhoz, az Európai Egyesült Államok létrehozása helyett a nemzetek, a hazák Európájának koncepciója valósuljon meg - írja közleményében Balczó Zoltán, a Jobbik alelnöke.

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése