2013. augusztus 21., szerda

Kuruc.info: Végre normális logója van az MNB-nek - már "csak" az általa megjelenített szellemiséghez kellene visszatérni

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Curious about the benefits of meditation?

In just a few minutes daily, this course will teach you how to relax and relieve stress. Even with a full schedule, you will want to make time for this!
From our sponsors
Végre normális logója van az MNB-nek - már "csak" az általa megjelenített szellemiséghez kellene visszatérni
Aug 21st 2013, 13:10

Megújult a Magyar Nemzeti Bank arculata. A jegybankot az MNB 1924-es megalakulásakor használt, tölgyfa és olajfa ággal keretezett magyar címer megújított változata jelképezi a jövőben.

Zoom
Az új logó az MNB honlapján

Az MNB szerdai közleménye szerint a GfK Hungária által idén júniusban elvégzett országos közvélemény-kutatás eredménye azt mutatta, hogy a 2010-ben létrehozott, hét "pálcikából" álló embléma nem közvetíti a jegybanki értékeket, a lakosság a korábbi logót összetévesztette más hazai és nemzetközi szervezetek hasonló emblémáival. Az országos kutatás eredményei a jegybank szerepének és működésének megfelelő új arculat bevezetésének igényét igazolták vissza, ennek nyomán döntött az MNB vezetése az arculat megújítása mellett.

Zoom
Ez volt Simor elnöksége alatt

A korábbi tájékoztatás szerint a jegybank az új arculat megtervezésére pályázatot hirdetett, amelyet - 3,5 millió forintos árat tartalmazó ajánlatával - a Mátai és Végh Kreatív Műhely Kft. nyert meg.

A mostani átalakítással összefüggő tervezési, nyomdai, informatikai és egyéb kiadások összesen mintegy 11,9 millió forintot tesznek ki, szemben a "pálcikás" logóra 2010-ben elköltött 51,8 millió forinttal.

(Origó)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése