2013. augusztus 21., szerda

Kuruc.info: Már sugároz az új görög köztévé

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
New Thought, New You!

How to create a joyful life of Health, Wealth, Love & Prosperity. This online course is taught by Rev. Scott DeMarco. Enroll today for just $125.
From our sponsors
Már sugároz az új görög köztévé
Aug 21st 2013, 07:21

Megkezdte a hírműsorok sugárzását az új görög köztévé szerdán, miközben az Európai Műsorsugárzók Uniója (EBU) felfüggesztette a takarékossági okokból két hónapja bezárt, de azóta is sugárzó korábbi közszolgálati adó műsorainak műholdas továbbítását.

A júliusi elindulása óta csupán dokumentumfilmeket és klasszikus játékfilmeket sugárzó EDT nevű új köztévé szerda reggel egy kétórás hírműsorral nyitotta a napot, miután a céghez nemrég 500 embert vettek fel kéthónapos szerződéssel.

Az új köztévé egy hónappal a korábbi közszolgálati adó, az ERT júniusi bezárását követően kezdte meg próbaadását.

Az ERT működésének felfüggesztését a görög kormánykoalíció legnagyobb pártja, a konzervatív Új Demokrácia takarékossági okokra hivatkozva rendelte el. Az intézkedés heves tüntetésekhez és számos külföldi szervezet tiltakozásához vezetett, valamint kormányválságot is eredményezett. Az ERT 2700 elbocsátott dolgozója azonban a rendelkezés ellenére a tv athéni székházában a mai napig folytatja a műsorkészítést és sugárzást, a programokat pedig szerdáig az EBU műholdas állomásai is továbbították.

Az EBU ugyanakkor bejelentette, hogy szerdától beszünteti az ERT műsorainak sugárzását, arra hivatkozva, hogy az új köztévé megkezdte a hírműsorok közvetítését. Az ERT dolgozói közölték, hogy a lépés ellenére az interneten folytatni fogják műsoraik sugárzását.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése