2013. augusztus 21., szerda

Kuruc.info: A buzik sem akarnak lemaradni a holokausztozásversenyben

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
New Thought, New You!

How to create a joyful life of Health, Wealth, Love & Prosperity. This online course is taught by Rev. Scott DeMarco. Enroll today for just $125.
From our sponsors
A buzik sem akarnak lemaradni a holokausztozásversenyben
Aug 21st 2013, 08:42

"Tel-Avivban felállítják Izrael első emlékművét azok emlékére, akiket szexuális preferenciáik miatt üldöztek a nácik" - írja a Háárec című izraeli napilap.

A helyi köcsögmozgalom tel-avivi központja előtt, a Meir parkban állítják fel az "emlékművet" a következő hónapokban. A szobor egy földön fekvő betonháromszöget ábrázol, közepén egy rózsaszín háromszöggel, mert a németek ezzel jelölték meg a homokosokat a koncentrációs táborokban.

A betontömb mellett egy padra lehet majd ülni, amely mellé egy kőoszlopot helyeznek "történelmi magyarázattal". Az új "emlékhely" a tel-avivi városháza egy Merec-párti (baloldali-liberális) képviselőjének ötlete volt, amely elnyerte Ron Huldai polgármester támogatását.

A világ több városában van már hasonló emlékmű: Berlinben, Amszterdamban, Barcelonában, Sydneyben és San Franciscóban, többségükön szintén megjelenik a háromszögmotívum.

A tel-avivi emlékmű vallásuktól és nemzetiségüktől függetlenül, egyetemesen emlékezik a "meleg áldozatokra", de a mellette lévő magyarázat külön megemlíti a két leghíresebb zsidó buzit, Magnus Hirschfeld németországi szexológust és Gad Becket, a 2012-ben Berlinben elhunyt utolsó "meleg és zsidó holokauszttúlélőt".

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése