2013. augusztus 21., szerda

Kuruc.info: Csökkent az öngyilkosságok száma, de még mindig az élen járunk Európában

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Transform Self-Doubt into Confidence

Find Your True Path In Life, Release Inner Blocks, & Move Forward With Confidence. Sign up for this $21 online course by Max Highstein today.
From our sponsors
Csökkent az öngyilkosságok száma, de még mindig az élen járunk Európában
Aug 22nd 2013, 05:06

Egyre kevesebben követnek el öngyilkosságot Magyarországon, ugyanakkor uniós összehasonlításban még mindig magas az arány - írja a Világgazdaság.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint1990-ben még 4133-an vetettek véget önkezükkel életüknek, tavaly viszont "mindössze" 2350 ilyen eset volt. A csökkenés mindkét nemnél, minden korosztálynál és az ország egészére jellemző, ugyanakkor az Alföldön élők öngyilkossági hajlama kétszer nagyobb, mint az ország nyugati felében élőké.

Zonda Tamás öngyilkosság-kutató szerint európai összehasonlításban Magyarország még mindig az élen jár, mégsem indokolt öngyilkos nemzetnek nevezni a magyart. A pszichiáter rámutatott: gyakorisági szempontból az ország egy nagyjából Nyíregyházát Péccsel összekötő ívelt vonallal kettéosztható. Ettől északnyugatra alacsonyabb, délkeletre magasabb az önpusztítási hajlandóság.

A pozitív tendenciák ellenére megszaporodott az úgynevezett violens elkövetők száma. Ez azt jelenti, hogy az elmúlt évtizedben viszonylag többen választották az öngyilkosság biztosabb formáit, az önakasztást, a magasból ki- vagy a vonat elé ugrást, a fegyveres elkövetést.

(Origó nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése