2013. augusztus 21., szerda

Kuruc.info: A horvátok máris élvezhetik az EU-tagság előnyeit: el kell adniuk a légitársaságot, a bankot és a fél vasúttársaságot

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
The Vegan Vegetarian Online Cooking School

Learn how to cook vegan in the comfort of your home with this cooking course. Enroll today for just $74!
From our sponsors
A horvátok máris élvezhetik az EU-tagság előnyeit: el kell adniuk a légitársaságot, a bankot és a fél vasúttársaságot
Aug 21st 2013, 14:38

Új befektetőnek adná el a Croatia Airlines (CA) horvát nemzeti légitársaság részvényeinek 49 százalékát a horvát állam; a közlekedésügyi minisztérium szerint októberben hirdethetnek előzetes pályázatot, hogy felmérjék a befektetői érdeklődést. A minisztérium szerint a pontos részletek csak később derülnek majd ki, most még azt sem tették közzé, hogy pontosan mekkora bevételt remél az állam az esetleges üzlettől.

A horvátországi hírek szerint az indonéziai Garuda, a kínai Southern Airlines és az Egyesült Arab Emírségek nemzeti légitársasága, az Etihad Airways társaságok lehetnek az esetleges befektetők. Horvátországra nagy nyomás nehezedik, hogy csökkentse költségvetési hiányát, ezért igyekszik az állam külön bevételeket szerezni. Az elmúlt két hónapban megkezdődött az utolsó állami bank privatizációja, valamint vevőt keresnek egy vezető állami biztosítási cégre és az állami vasúttársaság áruszállító részére is.

A Croatia Airlines a Star Alliance szervezet tagja, de az utolsó két évtizedben csak az állami támogatások miatt tudott tovább működni a cég. Miután Horvátország nyár közepén csatlakozott az Európai Unióhoz, az állam már nem nyújthat olyan támogatásokat a cégnek, mint korábban tette. A CA összesen 13 repülőgéppel rendelkezik, és 1100 alkalmazottja van. Előző évben a cég 86,9 millió dolláros veszteséget volt kénytelen elkönyvelni. A CA vezetőség javaslatot tett a cég működésének átszervezésére, de ez 300 munkavállaló elbocsátását, illetve a bérek csökkentését is jelentené.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése