2013. augusztus 21., szerda

Kuruc.info: Aszadék mérgesgázt vetettek be, több száz embert ölve meg - állítják a "lázadók"

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Create positive health habits and dramatically improve the quality of your life.

Begin by following this comprehensive system that includes tools and techniques Dashama has compiled over the past 12 years traveling the world.
From our sponsors
Aszadék mérgesgázt vetettek be, több száz embert ölve meg - állítják a "lázadók"
Aug 21st 2013, 12:28

Mérgesgázzal hajtott végre támadást szerdán a szíriai kormányhadsereg Damaszkusz keleti külvárosaiban, s ennek több száz áldozata lehet, köztük nők és gyerekek, állítják a "lázadók" - bár a különböző ellenzéki szervezetek nagyon eltérően adják meg számukat. A hatóságok cáfolják, hogy vegyi fegyvert vetettek volna be.

A Bassár el-Aszad szíriai elnökhöz hű erők kiterjedt légi és tüzérségi offenzívát indítottak szerda hajnalban a "lázadók" kezén lévő térség ellen, és annak részeként vetettek be gázt - állítják a Helyi Koordinációs Bizottságok és a Szíriai Forradalom Általános Bizottsága nevű ellenzéki szervezetek.

Utóbbi egy videofelvételt tett közzé a YouTube-on, bizonyítandó az állítólagos tömegmészárlást. A felvételen egy tábori kórházban nyújtanak elsősegélyt gyerekeknek, valamint - nyilvánvalóan légzési nehézség miatt - oxigénmaszkot helyeznek az arcukra. Ezenkívül orvosok eszméletlen, de nem vérző gyerekeket hoznak még be a táborba.

A különböző szervezetek által megadott áldozatszám száztól 468-ig terjed. A Helyi Koordinációs Bizottságok azt állítja, hogy több száz halott van, ugyancsak több száz sebesült, és az áldozatok többsége civil.

Egy dúmai sürgősségi betegellátó központban az egyik nővér közölte, hogy a Damaszkusztól keletre lévő ellátóhelyekről érkező információk összegzése alapján 213 halálos áldozat van. "Közöttük sok a nő és a gyerek. Kitágult pupillával, kihűlt végtagokkal, habzó szájjal hozták be őket. Az orvosok azt mondják, ezek az ideggáztámadás tipikus jelei" - mondta.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű szervezet szerint a támadás Gúta térségén belül Zamalka, Arbín és In-Tarma kerületeket érte, s nagyon intenzív volt. Az OSDH felszólította az állítólagos szíriai vegyifegyver-támadások kivizsgálására létrejött nemzetközi bizottság tagjait, hogy utazzanak a szóban forgó térségbe, vizsgálják ki az esetet és tegyék lehetővé, hogy a lehető leghamarabb orvosi ellátásban részesülhessenek a sebesültek. A bizottság tagjai három nappal ezelőtt érkeztek Szíriába.

A szíriai állami televízió és a SANA hírügynökség közlése szerint a hatóságok cáfolják, hogy vegyi fegyvert vetettek volna be. Damaszkusz szerint az ilyen információk terjesztésével a vegyifegyver-támadásokat vizsgáló nemzetközi szakembereket akarják megtéveszteni. A SANA külföldi műholdas tévéadókat - köztük az al-Dzsazírát és az al-Arabíját - vádolt a mérgesgáztámadásról szóló információk terjesztésével, mert szerinte ezek a médiumok "részt vesznek a szíriai vérontásban és a terrorizmus támogatásában".

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése