2013. október 8., kedd

Kuruc.info: Semjén Basescut védi: "nem is magyaroknak szólt" az, hogy a budapesti politikusok takarodjanak Erdélyből

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Manage your social media

Best social media tool for image publishing to Facebook and Twitter. Look amazing and delight your followers. Get 40% off when you sign up today.
From our sponsors
Semjén Basescut védi: "nem is magyaroknak szólt" az, hogy a budapesti politikusok takarodjanak Erdélyből
Oct 8th 2013, 10:46

"Elfogadhatatlannak és minősíthetetlennek" tartja Semjén Zsolt Románia és Bulgária schengeni csatlakozásának a halogatását. A miniszterelnök-helyettessel a Krónika erdélyi magyar napilap közölt interjút keddi számában.

Zoom
A tipikus balfasz magyar politikus: aki még élvezi is, hogy megalázzák és gúnyt űznek belőle, sőt még ő sajnálkozik, amiért már a franciáknak sem kellenek sem az oláhok, sem a cigányaik

Semjén Zsolt úgy vélte, Romániának teljesen igaza van Schengen-ügyben. "Amit a brüsszeli bürokraták művelnek, az elfogadhatatlan és minősíthetetlen. Egyszer már meghatároztak egy kritériumrendszert, amit Románia és Bulgária teljesített, ezek után újabb és újabb lehetetlen kifogásokat találnak ki, hogy elszabotálják a két ország schengeni csatlakozását" - jelentette ki.

Szavai szerint egyes nyugat-európai országok a cigányok bevándorlására hivatkozva, belpolitikai okokból akadályozzák az integrációt. Megjegyezte, ez azért is elfogadhatatlan és értelmetlen, mert Románia és Bulgária teljesítette a felvételi kritériumokat, de azért is, mert a cigánysággal kapcsolatos probléma semmilyen összefüggésben nincs a schengeni határral.

Semjén Zsolt úgy vélte, az lenne a megoldás, ha Brüsszel több pénzt fordítana Románia, Bulgária, Szlovákia vagy Magyarország olyan programjaira, amelyek a "romák felemelésére" irányulnak.

A miniszterelnök-helyettes "a román belpolitika viharos hullámveréseinek", titulálta Traian Basescu államfőnek a lap újságírója által felidézett korábbi kijelentéseit, amelyek szerint tűrhetetlen, hogy a magyarországi politikusok "szabadon lófrálnak Romániában", valamint hogy Bukarest élharcos kíván lenni Budapest rendreutasításában. Semjén Zsolt szerint ezek a mondatok "nem elsősorban Magyarországnak és a magyarságnak szóltak, hanem bizonyos román választói csoportoknak", ezért "ezeket a helyükön kell kezelni".

Semjén Zsolt nem kívánt reagálni Tőkés László felvetésére, hogy a magyar kormány vállaljon védhatalmi státust Erdély fölött. (Magyarul nem hajlandók teljesíteni a saját szövetségesük kérését - a szerk.) Méltatlannak és inkorrektnek vélte viszont azt a támadást, amelyet a román politika intézett Tőkés ellen e kijelentés kapcsán. "Akármit csinálnak, őt nem lehet kiírni sem a magyarság, sem Románia történelméből, a politikai élet szereplőinek el kellene ismerniük a rendszerváltásban betöltött szerepét" - fogalmazott.

Azt is hozzátette azonban, hogy a magyar állam semmilyen módon nem viszonyulhat ahhoz, hogy egy román kitüntetést adnak vagy elvesznek. "Ennek a lehetetlen dolognak az erkölcsi felelőssége azokat terheli, akik belpolitikai haszonszerzés céljából igyekeznek felhasználni ezt az ügyet" - vélekedett.

(Krónika nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése