2013. október 8., kedd

Kuruc.info: A Jobbik a rezsicsökkentés kiskapuinak bezárására szólítja fel a kormányt

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Want free Kindle ebooks?

Sign up to receive the best freebie Kindle ebook deals in your email every day.
From our sponsors
A Jobbik a rezsicsökkentés kiskapuinak bezárására szólítja fel a kormányt
Oct 8th 2013, 16:49

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy törvényben garantálja a rezsicsökkentés érvényesítését, mert az ellenzéki párt szerint jelenleg a közműszolgáltató cégeknek több lehetőségük is van a rezsicsökkentés miatti bevételkiesésük ellensúlyozására - mondta Apáti István.

A képviselő szerint a kormányzat "folyamatosan megfeledkezik" arról, hogy például a létszámleépítésekkel, a rendszerkarbantartási kötelezettségek elmulasztásával, a fogyasztóvédelmi visszaélésekkel vagy a szolgáltatás minőségének rontásával a közműszolgáltató cégek akár a rezsicsökkentés miatt kiesett bevételük többszörösét is vissza tudják nyerni a fogyasztóktól.

Apáti István szerint amíg a kormány ezeket a "kiskapukat" nem szünteti meg, addig a rezsicsökkentés eredménytelen maradhat. A Jobbik éppen ezért hamarosan egy alaptörvény-módosítást nyújt be az Országgyűlésnek a rezsicsökkentés hosszú távú és átfogó biztosítása érdekében. Erről részleteket nem árult el.

Ismételten felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy a fafűtéses ingatlanok a legnagyobb vesztesei a rezsicsökkentésnek, mert ez őket egyáltalán nem érinti. A kormány által indított szociális faprogram pedig "egyenlő a nullával" - fogalmazott Apáti István. Hangsúlyozta azt is: a kormány továbbra sem tesz semmit az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentése érdekében, holott ez a legnagyobb rezsitétel egy-egy család költségvetésében, és ezzel lehetne a leginkább segíteni az embereken.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése