2013. október 8., kedd

Kuruc.info: Gaudi: az EU hadat üzent az eurorealistáknak

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Manage your social media

Best social media tool for image publishing to Facebook and Twitter. Look amazing and delight your followers. Get 40% off when you sign up today.
From our sponsors
Gaudi: az EU hadat üzent az eurorealistáknak
Oct 8th 2013, 06:44

2013. szeptember 23-án Gaudi-Nagy Tamás napirend utáni felszólalást tartott Mi a helyzet az Európai Unióban? Merre tovább? címmel. A radikális honatya José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnökének évértékelője kapcsán kívánta tájékoztatni a közvéleményt arról, hogy mi folyik az Európai Unióban, azaz „egy olyan szervezetben, amely a válság egyre mélyebb bugyraiba kerül."

A képviselő szerint a Barroso-beszéd lényeges üzenete az volt, hogy „a válságra a válasz a még nagyobb integráció, és hogy a nemzeti, állami hatásköröket még jobban központosítani kell", miközben azonban ezt több euroszkeptikus képviselő vitatta, köztük Morvai Krisztina is.

„Egy megdöbbentő összhangzattant lehetett hallani a nagy frakciók és Barroso beszéde között, mégpedig azt, hogy a következő évi választáson a legfőbb ellenfél (ha éppen úgy tetszik, majdnemhogy: ellenség) az euroszkeptikusok lesznek" – folytatta Gaudi a beszéd elemzését, és hozzátette, az euroszkeptikusok valójában eurorealisták. Az eurorealista az, aki „látja és tudja, hogy milyen problémák vannak az Európai Unió működésében, milyen első- és másodosztályú tagság van, milyen módon zsákmányolják ki, és egyoldalú előnyök halmazatával hogyan tesznek szert folyamatosan többletprofitra az erősebb, jól menőbb államok."

Az Európa Tanács magyar delegációjának radikális tagja felszólalásában emlékeztetett arra, hogy „2003-ban, az európai uniós csatlakozási kampány idején egybehangzóan minden akkori parlamenti párt azt mondta, hogy ez egy jó dolog lesz, itt majd felvirágzik az ország, az életszínvonalbeli olló csökkenni fog, és tulajdonképpen meghatározó részesei lehetünk a döntéseknek." Az azóta eltelt időt pedig így jellemezte: „Az életszínvonalbeli olló nőtt, nem nyitottunk cukrászdát Bécsben, mi több, igen nagy számban kellett továbbra is veszteségeket elszenvednünk a piacaink egyoldalú átengedése miatt. Egyre kevésbé tudjuk megvédeni, vagy tudtuk megvédeni a hazai ipart."

Gaudi-Nagy Tamás a felszólalása végén hangsúlyozta, hogy össze kell fogniuk Magyarországon azoknak az erőknek, akik „meg akarják védeni az országot a külföldi térhódítástól", és leszögezte, aki kritikusan látja Európát, az realistán látja, és aki realistán látja, az „Magyarország számára is jó döntéseket tud hozni." A haza szolgálatára felesküdött radikális képviselő a felszólalását egy iránymutatással zárta, miszerint: „egy ilyen összefogás mentén kellene a magyar képviselőknek dolgozni az Európai Parlamentben és az Országgyűlésben is, és mindenhol annak érdekében, hogy Magyarország érdekeit megvédhessék ebben a szervezetben, amely most egyre inkább a végvonaglását éli."

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése