2013. október 8., kedd

Kuruc.info: Kínában volt a "magyar madárember" utolsó ugrása - holtan találták meg

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Transform Self-Doubt into Confidence

Find Your True Path In Life, Release Inner Blocks, & Move Forward With Confidence. Sign up for this $21 online course by Max Highstein today.
From our sponsors
Kínában volt a "magyar madárember" utolsó ugrása - holtan találták meg
Oct 9th 2013, 04:56

Holtan találták meg Kínában Kováts Viktor extrémsportolót, a szárnyasruhás ugrás magyar nemzeti bajnokát, miután kedden egy sikertelen próbaugrás következtében a Hunan tartományi Tienmen-hegy völgyében lezuhant.

A holttestet egy száz méter magas sziklaszirt tövében találták meg a mentők szerda reggel - jelentette a Hszinhua hírügynökség. A magyar sportoló keresésére csaknem kétszáz tűzoltót és rendőrt mozgósítottak, akik reflektorok fénye mellett éjszaka is kutattak utána.

A veterán magyar szárnyasruhás ugró kedden negyedikként ugrott, s már kezdetben egy széllökés eltávolította tervezett útvonalától. Ejtőernyője - a szemtanúk elmondása szerint - technikai okok miatt nem nyílt ki.

Kováts Viktor a Csiangcsiacsie városhoz tartozó nemzeti parkban pénteken kezdődő világbajnokságra edzett 15 versenytársával együtt. A "madáremberek" 700 méter magas, meredek szikláról elrugaszkodva, speciális szárnyasuhájukkal siklanak a levegőben, mielőtt egy ejtőernyő segítségével földet érnek.

Báthori Béla pekingi magyar főkonzul az MTI-nek elmondta, hogy a nagykövetség folyamatosan kapcsolatban áll az illetékesekkel, információk szerint folyamatban van a holttest leszállításra a hegyről. Személyazonosságának hivatalos megállapítására, a családtagokkal a kapcsolat felvételére ezt követően kerül majd sor.

A magyar sportoló 1250 alkalommal hajtott végre ejtőernyős ugrást, és 250 bázisugrás volt mögötte. Szárnyasruhával (wingsuit) 700-szor ugrott. Kováts a szárnyasugrás háromszoros magyar bajnoka, a svájci Stechelbergben 2012-ben megrendezett ProBASEszárnyasugró bajnokságon a dobogó legfelső fokára állhatott.

A 2. wingsuit-világbajnokságot október 11-13-án tartják azok között a különleges hegyek között, amelyek James Cameron Avatar című filmjében is feltűntek. Tavaly ugyanitt kilenc ország 15 sportolója mérte össze tudását.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése