2013. október 8., kedd

Kuruc.info: Jobbikos javaslatcsomag a Dunaferr megmentésére és fenntartható működésére

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
CloudMailin

Incoming Email for your web app. Get started in minutes and scale effortlessly when you need it.
From our sponsors
Jobbikos javaslatcsomag a Dunaferr megmentésére és fenntartható működésére
Oct 8th 2013, 11:39

A terveket határozati javaslat formájában kedden be is nyújtották az Országgyűlésnek, és annak elfogadását kérik a kormánypártoktól - közölte sajtótájékoztatóján az előterjesztő képviselő, Volner János.

Ismertette: a Jobbik álláspontja szerint a fémalapanyag-gyártás Magyarország gazdasága számára stratégiai jelentőségű. Ugyanakkor figyelemmel az ISD Dunaferr "évek óta húzódó és napjainkban kicsúcsosodó agóniájára", a hathatós és az iparág valamennyi hazai szereplőjére kiterjedő kormányzati intézkedések nem tűrnek halasztást.

Az ellenzéki párt ezért azt kezdeményezi, hogy a fémalapanyag-gyártó vállalkozások esetében a munkaadókat terhelő járulékok legmagasabb összege legfeljebb a bruttó munkabér 15 százaléka legyen, illetve az ilyen vállalatok kapjanak mentességet a szociális hozzájárulási adó és az iparűzési adó alól.

Emellett a Jobbik felszólítja a kormányt, hogy hozzon létre a szakirányú oktatást, kutatást végző felsőoktatási intézményeket, az érintett vállalkozások, kutatók és szabadalmi ügyvivők bevonásával egy vállalkozást, amely a szükséges alkalmazott kutatás eredményeit biztosítja; a szomszédos országok bevonásával gondoskodjon a hazai vállalkozások részére ipari együttműködést, felvevőpiacot jelentő partnerek felkutatásáról; a tervbe vett V0 vasúti körgyűrű megvalósításánál, valamint a folyami áruszállítás és az ahhoz kapcsolódó kikötői infrastruktúra fejlesztésénél vegye figyelembe az ISD Dunaferr igényeit, illetve kössön stratégiai megállapodást a Dunaferrel.

Az ellenzéki párt azt is szeretné, ha a kormány által korábban bejelentett növekedési hitelprogramban biztosítson állami garanciát a fémalapanyag-gyártó vállalkozások számára.

Volner János szerint a megoldási javaslataikkal az állam, a befektető és a munkavállalók is jól járnának, hiszen elbocsátások helyett hosszú távon lehetne biztosítani a vállalat és az egész szektor fenntarthatóságát.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése