2013. augusztus 26., hétfő

Kuruc.info: Zuroffék az UEFA-tól követelnek fellépést "a tömeggyilkos Csatáryra emlékező neonácik" ellen

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
CloudMailin

Incoming Email for your web app. Get started in minutes and scale effortlessly when you need it.
From our sponsors
Zuroffék az UEFA-tól követelnek fellépést "a tömeggyilkos Csatáryra emlékező neonácik" ellen
Aug 27th 2013, 05:27


Shimon Samuels
Az Európai Labdarúgó Szövetséghez (UEFA) intézett levelet a "náci háborús bűnösök után kutató" Simon Wiesenthal Központ hétfőn amiatt, hogy az MTK Budapest elleni augusztus 17-i bajnoki labdarúgó mérkőzésen FTC-szurkolók egy csoportja In memoriam Csatáry László feliratot feszített ki a lelátón. Mint ismeretes, a zárt kapus mérkőzés is Zurofféknak "köszönhető", akkor is ők tettek bejelentést, "büntetést" követelve a "náci magyaroknak", miközben náluk sokkal durvább esetek fordulnak elő.

Michel Platini UEFA-elnökhöz írt levelében - amelyről szóló közleményét a központ az MTI-hez is eljuttatta - Shimon Samuels, a külkapcsolatokért felelős igazgató arra hívta fel a figyelmet, hogy az FTC-szurkolók "folyamatosan visszaeső magatartást" tanúsítanak, "különösképpen az MTK Budapest elleni meccseken (amelyet ironikusan még mindig a világháború előtti zsidó támogatáshoz kapcsolódónak tekintenek)".

A levél úgy fogalmazott, hogy a szurkolók korábban "a szintén náci háborús bűnökkel vádolt" Képíró Sándorról is megemlékeztek, most pedig arról a Csatáry Lászlóról, akit 2011-ben a központ "a legkeresettebb náci bűnösként jelölt meg", és "akinek egyik áldozata egyébként az MTK FC egy korábbi zsidó vezetője, Brüll Alfréd volt". Samuels további példákat is említ, köztük a tavalyi Magyarország-Izrael barátságos mérkőzés előtt történteket, amelyek miatt az idei magyar-román világbajnoki selejtezőt zárt kapuk mögött rendezték.

A Simon Wiesenthal Központ szerint "Magyarországot feltüzelte az antiszemita és romaellenes Jobbik párt és a - hivatalosan betiltott, de még mindig aktív - félkatonai Magyar Gárda". Az MLSZ pedig szerinte "külső beavatkozás hiányában vonakodik megfékezni a neonáci hatásokat a futballpályákon".

A levél felszólítja az UEFA-t, hatékonyan lépjen fel annak érdekében, hogy az MLSZ zéró toleranciát tanúsítson valamennyi klubja esetében, élen a nemzeti válogatottal és a Ferencvárossal. "A magyar futballpályák nem lehetnek tovább tömeggyilkosok hőssé minősítését célzó, Hitlerjugend-típusú felvonulások, megfélemlítés és erőszakra ösztönzés területei" - idézte a levelet a közlemény.

(MTI nyomán)

Kapcsolódó:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése