2013. augusztus 26., hétfő

Kuruc.info: Kommerszant: Snowden Kuba miatt ragadt Oroszországban

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Transform Self-Doubt into Confidence

Find Your True Path In Life, Release Inner Blocks, & Move Forward With Confidence. Sign up for this $21 online course by Max Highstein today.
From our sponsors
Kommerszant: Snowden Kuba miatt ragadt Oroszországban
Aug 26th 2013, 08:12

Eredetileg Kubába akart továbbutazni Moszkvából Edward Snowden, de a szigetországban nem végül nem fogadták őt. Az orosz Kommerszant szerint ezért ragadt hetekre a seremetyevói repülőtér tranzitjában a kémkedéssel vádolt amerikai informatikus, aki végül Oroszországtól kapott menedékjogot egy évre.

Snowden június 23-én érkezett Hong Kongból Moszkvába, onnan pedig Havannába akart tovább repülni. Végül mégsem indult el Kubába, pedig már megvolt a repülőjegye.

A lap több forrásból úgy értesült, hogy a kubai hatóságok az utolsó percben mondtak nemet Snowden fogadására, állítólag az Egyesült Államok nyomására. Pedig a hírek szerint megadták volna a menedékjogot az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség volt informatikusának.

A Kommerszant azt is írta: Snowden néhány napot a Hong Kong-i orosz konzulátuson töltött, és ott jelezte, hogy Moszkván keresztül akar Latin-Amerikába utazni. Az újságnak név nélkül egy orosz kormányzati forrás úgy nyilatkozott, hogy számukra állítólag meglepetés volt a férfi útvonalterve, és senki sem hívta őt Oroszországba.

A Reuters hírügynökség átvette a Kommerszant cikkét, de az abban szereplő állításokat egyelőre nem tudta megerősíttetni. Annyit hozzátettek, hogy Kuba és az Egyesült Államok kapcsolatát kockára tehette volna, ha a szigetországban fogadják Snowdent.

(HVG)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése