2013. augusztus 26., hétfő

Kuruc.info: Szíria világosan látja: a "vegyi támadás" emlegetése csak ürügy a háborúra

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Client Tracking Software

Want more clients? Stride helps you track new leads, moving them from prospect to client. Sales can be painful, but the software you use shouldn't be. Try Stride!
From our sponsors
Szíria világosan látja: a "vegyi támadás" emlegetése csak ürügy a háborúra
Aug 27th 2013, 04:49

Ismételten cáfolta Omran az-Zubi szíriai tájékoztatási miniszter hétfő este, hogy Bassár el-Aszad kormánya bármikor is vegyi fegyvert vetett volna be saját országában, és reményét fejezte ki, hogy erre a megállapításra fog jutni az ENSZ helyszínen tartózkodó ellenőreinek csapata is.

A France 24 hírcsatornának Damaszkuszból nyilatkozva a miniszter közelebbről meg nem nevezett fegyveres terrorcsoportokat vádolt kémiai fegyverek alkalmazásával. Felelőssé tette azokat az országokat is, amelyek ellátják őket ilyen eszközökkel; ezek közé tartozik szerinte Törökország, Szaúd-Arábia, valamint "bizonyos európai országok".

Omran az-Zubi kijelentette, hogy az a Damaszkusz melletti terület, ahol a legutóbbi támadást gyanítják, jelenleg nem is a kormányhadsereg ellenőrzése alá esik, hanem az említett fegyveresek uralják. "A kormány sem ezen epizód előtt, sem ezt követően nem használt vegyi fegyvereket" - mondta a miniszter.

Megerősítette, hogy az ENSZ-szakértőknek teljes szabadságot biztosítanak az érintett helyszínek vizsgálatához. A szír kormány képviselője azt is kijelentette, hogy a vegyi fegyverek kormányhadsereg általi bevetését ürügy gyanánt emlegetik ahhoz, hogy külső agressziót hajthassanak végre az ország ellen. Úgy vélekedett, hogy a nemzetközi jog helyett jelenleg dzsungeltörvények uralkodnak.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése