2013. augusztus 26., hétfő

Kuruc.info: Orbán fél a tüntetőktől: továbbra sem szabad a háza közelébe menni

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Get healthier and fit with celebrity yoga instructor, Sadie Nardini.

The course will teach you a 14 day routine so you can maintain a body more free of toxins and extra weight.
From our sponsors
Orbán fél a tüntetőktől: továbbra sem szabad a háza közelébe menni
Aug 26th 2013, 08:21

Egy hónappal meghosszabbította a lezárást a miniszterelnök otthonának környékén a Terrorelhárítási Központ (TEK) - olvasható a szervezet honlapján.

"Az elrendelt intézkedés pontosan meghatározza a lezárható terület határait, így egyértelművé teszi, melyik az a terület, amely gyülekezési jog gyakorlására, vagy más nyilvános rendezvény megtartására rendelkezésre áll" - írták a TEK főigazgatója, Hajdu János által jegyzett dokumentumban.

A Kútvölgyi út és Cinege út kereszteződésétől a Csipke út és Cinege út kereszteződéséig terjedő, eredetileg legfeljebb kétnapos, augusztus 23-ától 25-ig tartó lezárást most "a szükséges ideig", de legkésőbb szeptember 24-én éjfélig hosszabbították meg.

A döntés indoklása szerint a fenti időszakban a XII. kerületi Cinege út 5. szám alatti épületben védett személy tartózkodik, s testi épségének és közlekedési útvonalának megóvása érdekében szükséges a lezárás.

A TEK főigazgatója felkérte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) és a Készenléti Rendőrség vezetőit, hogy a lezárást további, indokolt mértékű ideiglenes forgalomkorlátozási, közrendvédelmi, bűnmegelőzési és objektumvédelmi intézkedésekkel egészítsék ki.

Múlt pénteken, augusztus 23-án Orbán Viktor miniszterelnök otthonának környéke volt az egyik állomása a kilakoltatások leállítását, a devizahitelesek kártalanítását követelő, a Koppány Csoport által szervezett tüntetésnek.

A résztvevőket a Készenléti Rendőrség nem engedte közvetlenül a kormányfő háza elé, az épülettől mintegy 50 méterre lezárták a Cinege utat. A demonstrálók azoknak az otthonához vonultak, akiket felelősnek tartanak a devizahitelezés nyomán kialakult helyzetért; banki vezetők lakóhelye mellett felkeresték Gyurcsány Ferenc egykori kormányfő budapesti otthonát is.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése