2013. október 10., csütörtök

Kuruc.info: Visszaeső rablógyilkos esetében sem látta indokoltnak a tényleges életfogytiglant a bűnpártoló bíróság

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Curious about the benefits of meditation?

In just a few minutes daily, this course will teach you how to relax and relieve stress. Even with a full schedule, you will want to make time for this!
From our sponsors
Visszaeső rablógyilkos esetében sem látta indokoltnak a tényleges életfogytiglant a bűnpártoló bíróság
Oct 10th 2013, 14:52

"Életfogytig" (azaz 30-35 évig) tartó fegyházbüntetésre ítélt két cigányt emberölés miatt csütörtökön a Kecskeméti Törvényszék első fokon, nem jogerősen.

A két gyilkos 2011. november 20-án felkeresett Mélykúton egy 86 éves férfit azért, hogy tőle pénzt szerezzenek. A sértettet bántalmazták, amelynek következtében meghalt. A lakást átkutatták, és 19 ezer forint értékű ingóságot elvittek. Az idős férfi a bántalmazás következtében kialakult traumás, vérzéses sokk miatt halt meg. Az elsőrendű vádlottat ezen kívül egy budapesti söröző 2009. februári kirablásával is vádolta az ügyészség.

A tanácsvezető bíró az ítélet indoklásakor hangsúlyozta: a nagyon precíz nyomozási és ügyészi munka segítette az ügy pontos, mindenre kiterjedő felderítését. A bíró szerint a fővárosban elkövetett rablás is bizonyítást nyert. Az elsőrendű vádlottnak egy 6 hónapos, végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetése is volt. A bírói tanács mindkét vádlott esetében szükségesnek tartotta a csak nevében életfogytig tartó szabadságvesztést, különbséget a feltételes szabadlábra helyezés idejében jelölte meg. Az elsőrendű vádlott 35 év, a másodrendű vádlott 30 év büntetés letöltése után helyezhető feltételesen szabadlábra. Az ügyész súlyosbításért, a gyilkosok enyhítésért fellebbeznek. A per másodfokon a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése