2013. október 10., csütörtök

Kuruc.info: Sólyom Airways: nincs befektető, nem fizetnek bért

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Want free Kindle ebooks?

Sign up to receive the best freebie Kindle ebook deals in your email every day.
From our sponsors
Sólyom Airways: nincs befektető, nem fizetnek bért
Oct 10th 2013, 17:30

A Sólyom Holding tulajdonos-ügyvezetője csütörtök délután közölte a cég 73 dolgozójával, hogy a potenciális befektetővel folytatott tárgyalások elakadtak, a cégnek pedig nincs pénze - értesült az ATV.

Információik szerint Lucsik János közölte a dolgozókkal, hogy a Sólyom Airways nem tudja kifizetni a csütörtökön esedékes szeptemberi bérüket. Elmondta azt is: Vágó József, a Sólyom Airways ügyvezetője kedden tájékoztatta, hogy az ománi befektetővel továbbra sem jött létre szerződés.

Az ATV úgy tudja, hogy a Sólyom Airways eddig a Lucsik János által befizetett tagi kölcsönökből finanszírozta kiadásait; az összeg mintegy 120 millió forint.

Vágó József csütörtökön reggel interjút adott a közrádiónak, majd ezt követően rosszullétre panaszkodott és kórházba került. A Sólyom Airways másik ügyvezetője lemondott csütörtökön.

A portál úgy tudja, hogy Lucsik János egyéb gazdasági vállalkozásai, így a Sólyom Holding is stabilan működnek, a Sólyom Airways fizetésképtelensége ezeket a cégeket nem érinti.

Vágó József július végén még arról beszélt, hogy 6 géppel indulnak, 22 célállomásra, köztük hat európai fővárosba fognak közlekedni Budapestről, és a légitársaság finanszírozási keretét, pénzügyi hátterét ománi és arab emírségekbeli befektetők hosszú távon biztosítják. Akkor arról is beszélt, hogy magyar munkaerővel kívánnak dolgozni, a cég, valamint a munkavállalók is Magyarországon fognak adózni. Kérdésre válaszolva közölte: a dolgozók a magyar átlagfizetés feletti bérezésre számíthatnak, de ezért elvárásokat is támasztanak velük szemben.

A júliusi sajtótájékoztatón azt mondták, a légitársaság flottája 2017-ig 20 regionális, 20 keskeny törzsű és 10 széles törzsű gépből fog állni. A munkahelyek száma - a flotta függvényében - az idén 700-1000, 2014-ben 1400-2000 fő lehet. Útvonalhálózatuk 2013-ban 31, 2014-ben 51 célállomást tartalmaz, és 2017-re a világ 55 országában 96 útvonalon repülnek majd.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése