2013. október 10., csütörtök

Kuruc.info: Szüleit meggyilkoló drogost végeztek ki Texasban - korábban beperelte a börtönt, amiért a méregkoktél "szenvedést okoz"

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
The Vegan Vegetarian Online Cooking School

Learn how to cook vegan in the comfort of your home with this cooking course. Enroll today for just $74!
From our sponsors
Szüleit meggyilkoló drogost végeztek ki Texasban - korábban beperelte a börtönt, amiért a méregkoktél "szenvedést okoz"
Oct 10th 2013, 07:29

Kivégeztek szerda este Texasban egy férfit, aki 15 évvel ezelőtt kábítószer hatása alatt megölte szüleit, és 89 éves nagyanyjának is halálát okozta.


Texasban - ahol az amerikai szövetségi államok közül a legtöbb halálos ítéletet hajtják végre - az idén ez volt a 14. kivégzés.

A most 43 éves Michael Yowell megpróbálta késleltetni kivégzését azáltal, hogy harmadmagával beperelte a börtönt, amiért az intézmény nemrég vásárolt egy újabb adag pentobarbital mérget éppen az ő kivégzéséhez.

Az amerikai legfelsőbb bíróság azonban néhány perccel azelőtt, hogy a férfit bekísérték a vesztőhelyre, elutasította a keresetet. A három elítélt arra hivatkozott, hogy a nyugtató hatású méregkoktél "alkotmányellenes módon fájdalmat és szenvedést okoz a kivégzendőnek", mert egy olyan gyógyszertár készítette, amely nincs szigorú szövetségi ellenőrzésnek alávetve.

Texas állam - hasonlóan a többi olyan államhoz, amely végrehajt halálos ítéletet - olyan gyógyszertárakhoz fordult injekcióméregért, amelyek megrendelés alapján különböző alapanyagokból csak összekeverik a mérget. A méregalapanyagokat előállító gyárak ugyanis a halálbüntetést ellenzők nyomására már nem hajlandók eladni termékeiket büntetés-végrehajtási intézeteknek.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése