2013. október 10., csütörtök

Kuruc.info: Tízméteres oláh zászlóval zavarták az aradi megemlékezést a magyargyűlölők - lebontatnák a Szabadság-szobrot

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Curious about the benefits of meditation?

In just a few minutes daily, this course will teach you how to relax and relieve stress. Even with a full schedule, you will want to make time for this!
From our sponsors
Tízméteres oláh zászlóval zavarták az aradi megemlékezést a magyargyűlölők - lebontatnák a Szabadság-szobrot
Oct 10th 2013, 07:09

Az aradi Szabadság-szobor lebontását kezdeményezi a helyi önkormányzatnál az Új Jobboldal (Noua Dreapta).


Ezt jelentették be a magyarellenes szervezet képviselői vasárnap, az október 6-i megemlékezéssel párhuzamosan tartott tüntetésük alkalmával. Az actualitati-arad.ro hírportál beszámolója szerint a magyargyűlölők aláírásokat is készülnek gyűjteni javaslatuk alátámasztása érdekében.

Zoom

Mircea Dinica, a szervezet egyik tagja a portálnak úgy nyilatkozott, hogy a Szabadság-szobornak "semmi keresnivalója Aradon, hiszen egy másik ország jelképe, és állandó vita tárgyát képezi". Úgy vélte, a szobornak azért sem kellene köztéren állnia, mivel az Aradon kivégzett tábornokok "Románia területén" (azaz Erdélyben - a szerk.) is harcoltak.

"Legtöbb egy héten belül benyújtunk egy kérvényt az aradi polgármesteri hivatal titkárságához, melyhez csatoljuk az aláírásokat tartalmazó íveket" – nyilatkozta a volt ügyész, aki szerint amennyiben a tanács nem szavazza meg javaslatukat, a közigazgatási bírósághoz fordulnak. Mint elmondta, a kezdeményezésükhöz a szavazati joggal rendelkező lakosság öt százalékát szeretnék megnyerni.

Mint ismeretes, az 1890-ban felavatott, majd 1925-ben eltávolított szobrot a román és magyar kormány közötti megegyezés eredményeként 2004-ben állították fel új helyén, a "Megbékélés Parkjában" egy frissen odaépített magyarellenes oláh emlékmű társaságában, melyen megjelenik többek között a több ezer fegyvertelen testvérünket lemészároltató Avram Iancu is:

Zoom

A Noua Dreapta tagjai vasárnap egy tízméteres román zászlót függesztettek ki a diadalíven, miközben a Szabadság-szobornál összegyűlt tömeg a 13 vértanúra emlékezett:

Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Ha megszállt országrészünket is ilyen sokan fogják majd védeni, nem lesz gond
Zoom

(Krónika nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése