2013. október 10., csütörtök

Kuruc.info: Szabadon engedték a líbiai kormányfőt

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Make fitness a way of life

Sign up at a 24 Hour Fitness near you for a 7 day free trial. Join a class and find a community!
From our sponsors
Szabadon engedték a líbiai kormányfőt
Oct 10th 2013, 10:01

Mu'ammár el-Kaddzáfi elnök meglincselése óta Líbiában ugyanolyan állapotok uralkodnak, mint Afganisztánban vagy Irakban. Az elsősorban a Nicolas Sarkozy kezdeményezte líbiai hatalomváltás óta az országban teljes fejetlenség uralkodik, a mostani rend ellen különféle fegyveres milíciák tevékenykednek. Ma reggel elrabolták az arab ország miniszterelnökét.


Ábú Zajdán líbiai kormányfő

Ma reggel egy tripoli (طرابلس الغرب - Tripoli-Nyugat) szállodából) fegyveres fölkelők elrabolták 'Áli Zajdán ( علي زيدان) líbiai miniszterelnököt. A történet érdekessége, hogy a kormányfő miniszterelnöki hivatalának főtanácsadóját, Muhámmád el-Kátoszt is elrabolták még az idén márciusban, amikor gépkocsijával Tripoli (Nyugat) egyik külvárosában levő otthonába tartott.


A miniszterelnök pizsamában, elrablói fogságában

A most elrabolt 'Áli Zajdán miniszterelnök 2012 októberétől, tehát egy esztendeje van hivatalában. Még indiai nagykövet volt, amikor 1980-ban átállt a felkelők oldalára, átköltözött a svájci Genfbe, ahol elsősorban Franciaország érdekeit képviselte, hosszabb ideig élt Németországban is, majd 2011-ben a Nyugat által szított, elsősorban francia, amerikai és izraeli érdekeket képviselő líbiai fölkelés idején Nicolas Sarkozy francia elnök szószólója és szálláscsinálója lett Líbiában.


Ábu Zajdán és John Kerry

'Áli Zajdán líbiai kormányfőt, az egykori felkelőt Tripoli egyik szállodájából ma reggel eddig ismeretlen fegyveresek elrabolták, majd nem sokkal ezelőtt kiadtak egy paradox közleményt, amely szerint a miniszterelnököt visszaélései miatt a főállamügyész utasítására rabolták el... A legvalószínűbb oka a fegyveres emberrablásnak azonban az lehet, hogy iszlamista felkelők a miniszterelnök elrablásával kívánnak bosszút állni az El-Ká'idá nemzetközi iszlamista szervezet líbiai ágazata vezetőjének, Ábu Ánász el-Líbi-nak a néhány nappal ezelőtti elfogásáért. Ábú Ánász el-Líbit egy különleges amerikai egység fogta el Líbiában, nagy valószínűséggel a tripoli kormány jóváhagyásával. Ábú Ánász 1998-ben robbantást hajtott végre az Amerikai Egyesült Államok kenyai, tanzániai, majd végül a tripoli nagykövetsége ellen.


Ábu Ánász el-Líbi

Az Ál-Dzsazírá hírtelevízió jelentése szerint 'Áli Zajdán líbiai miniszterelnököt ma reggel két testőrével együtt rabolták el fegyveresek az egyik tripoli szállodából, majd mindhármukat gépkocsikba tuszkolták, és eddig ismeretlen helyre hajtottak velük.

Hering József - Kuruc. info

Korábban írtuk: Líbiában is dübörög a demokrácia: elrabolták a kormányfőt

Ismeretlen fegyveresek elrabolták Ali Zidan líbiai miniszterelnököt - jelentette csütörtök reggel a Reuters hírügynökség két arab műholdas televízióra hivatkozva.

Líbiai biztonsági források szerint Zidant egy tripoli szállodából rabolták el, és ismeretlen helyre szállították - közölte egybehangzóan Sky News Arabia és az al-Arabíja televízió.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése