2013. október 10., csütörtök

Kuruc.info: Folyamatosan érkeznek vissza Miskolcra a "kanadai" cigányok

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Make fitness a way of life

Sign up at a 24 Hour Fitness near you for a 7 day free trial. Join a class and find a community!
From our sponsors
Folyamatosan érkeznek vissza Miskolcra a "kanadai" cigányok
Oct 10th 2013, 09:20

Miskolcra folyamatosan érkeznek vissza a cigányok Kanadából, noha Kriza Ákos polgármester januárban még azt nyilatkozta, nem engedi, hogy Kanada visszaküldje „menekültjeit" a borsodi megyeszékhelyre. Úgy tűnik, a polgármester csak blöffölt - hangzott el a Jobbik csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Jakab Péter, a párt önkormányzati képviselője elmondta, az elmúlt hetekben bejárásokat tartottak a város érintett területein, és azt tapasztalták, hogy folyamatosan térnek vissza a „kanadások" Miskolcra. Emlékeztetett arra is, Kriza Ákos januárban még komoly eljárásokat helyezett kilátásba az esetlegesen visszatérőkkel szemben.

A képviselő levélben érdeklődött: pontosan milyen intézkedéseket tett a városvezetés a „kanadai cigányok" távoltartása érdekében. A miskolci jegyző válaszlevelében elismerte, erre nézve semmilyen törvényes eszközük nincs, ugyanakkor év elejétől összesen hét esetben tettek feljelentést a visszatérőkkel szemben.

Jakab Péter ennek kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy 2013 augusztusáig csak a Nemzetközi Migrációs Szervezeten keresztül több mint 1200 fő tért vissza Magyarországra. Ennek fényében a képviselő szerint még mutatóba is kevés a hét feljelentés tekintve, hogy a cigányok jelentős hányada Miskolcról ment el.

„Úgy tűnik, Kriza Ákos ismét nagyot mondott, de nem tett semmit", fogalmazott Jakab. A politikus ezek után arra kérte a polgármestert, Miskolc érdekében csatlakozzon a Jobbik kezdeményezéséhez, követelve a Nemzetközi Migrációs Szervezetet kiutasítását Magyarországról.

„A szervezeten keresztül az eddig visszatért cigányok összesen több mint félmilliárd forint támogatást kaptak azért, hogy a jövőben Kanada helyett ismét városunkat zülleszthessék tovább, így az intézmény magyarországi jelenléte fokozottan sérti Miskolc érdekeit" - jelentette ki a Jobbik önkormányzati képviselője.

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése