2013. október 10., csütörtök

Kuruc.info: Medvegyev kirúgta az űrkatatási hivatal vezetőjét

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Make fitness a way of life

Sign up at a 24 Hour Fitness near you for a 7 day free trial. Join a class and find a community!
From our sponsors
Medvegyev kirúgta az űrkatatási hivatal vezetőjét
Oct 10th 2013, 18:01

Az orosz űrkutatási tevékenységgel kapcsolatos kudarcok után Dmitrij Medvegyev kormányfő csütörtökön leváltotta az űrkutatási hivatal, a Roszkozmosz vezetőjét.

Moszkvai bejelentés szerint a Roszkozmosz eddigi elnökének, Vlagyimir Popovkinnak azonnal hatállyal távoznia kell hivatalából. A Roszkozmosz új vezetőjévé Medvegyev az eddigi védelmi miniszterhelyettest, Oleg Osztyapenkót nevezte ki.

A miniszterelnök az 56 éves Osztyapenko legfőbb feladatául az űrkutatási hivatal alapvető megreformálását szabta. Az Interfax hírügynökség beszámolója szerint Medvegyev elismerte, hogy nehéz feladatról van szó, ami a kormány részéről folyamatos odafigyelést igényel.

A csütörtökön elbocsátott Popovkin két és fél éven át vezette az orosz űrkutatási hivatalt. Tevékenysége idején több műszaki hiba, illetve súlyos kudarc történt.

Legutóbb július elején a kazahsztáni Bajkonurban felrobbant egy felbocsátott hordozórakéta. A Proton-M rakéta három Glonaszsz navigációs műholddal a fedélzetén az indítás utáni 32. másodpercben robbant fel, égő darabjai Bajkonur területén zuhantak vissza a földre.

Tavaly augusztusban egy orosz és egy indonéz műhold orosz Proton-M hordozórakétával történt felbocsátása végződött kudarccal.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése