2013. október 10., csütörtök

Kuruc.info: Még több pénz kell a tevás zsidóknak: kirúgják a dolgozók 10%-át

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Make fitness a way of life

Sign up at a 24 Hour Fitness near you for a 7 day free trial. Join a class and find a community!
From our sponsors
Még több pénz kell a tevás zsidóknak: kirúgják a dolgozók 10%-át
Oct 10th 2013, 15:48

Költségcsökkentési programja keretében 5 ezer dolgozót, alkalmazotti létszámának 10 százalékát bocsátja el az izraeli Teva Pharmaceutical Industries gyógyszeripari vállalat.

A Teva, a világ egyik legnagyobb hatóanyag-azonos, azaz generika gyógyszergyártó vállalata költségeit évi 2 milliárd dollárral kívánja csökkenteni 2017 végéig. Ebből egymilliárd dollárt 2014 végéig, a terv 70 százalékát pedig 2015 végéig kívánja teljesíteni.

A Teva a költségcsökkentési program keretében "túlméretezett" tevékenységeit kívánja visszavágni, és a fő tevékenységi körét alkotó generika-gyártásra, valamint kutatás-fejlesztésre kívánja összpontosítani erőfeszítéseit. A költségcsökkentésből származó megtakarításokat a Teva kutatási-fejleszési kiadások finanszírozására fordítja. Termékportfóliója bővítése mellett a Teva növelni kívánja jelenlétét a feltörekvő piacokon is, elsősorban nem vényköteles szerek értékesítésével.

A Teva egyik vivőterméke, a forgalmának 20 és nyereségének 50 százalékát adó Copaxone a jövő évtől más generika-gyártó vállalatok termékpalettájára is felkerülhet, miután egy amerikai bíróság érvénytelenítette néhány, a szerhez kapcsolódó szabadalmi jogát.

A tervek szerint a Teva a 2013-as évet 19,5-20,5 milliárd dolláros értékesítési árbevétel után 4,85-5,15 dollár egy részvényre jutó nyereséggel zárja. A FactSet felmérése szerint elemzők átlagosan 20,05 milliárd dollár értékesítési árbevételre és 4,99 dollár egy részvényre jutó nyereségre számítanak az idei évben.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése