2013. szeptember 3., kedd

Kuruc.info: Több ezren tüntettek a puccsista vezetés ellen Egyiptomban

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Helpdesk Ticketing System

Award-winning helpdesk system with an inbuilt KBase, forums, canned responses & more. Try super user friendly Freshdesk today. (In 2 minutes, You'll set it up!)
From our sponsors
Több ezren tüntettek a puccsista vezetés ellen Egyiptomban
Sep 4th 2013, 04:58

Adli Manszúr ideiglenes egyiptomi államfő felvételről sugárzott interjúja előtt több ezer iszlamista tüntetett ismét az ország számos városában a hadsereg által támogatott új állami vezetés ellen.

A terv megvalósítása, hogy Egyiptom visszatér a civil kormányzáshoz, folyamatban van a nyilvánvaló nehézségek ellenére, és a rendkívüli állapotot hamarosan megszüntetik - jelentette ki Adli Manszúr ideiglenes egyiptomi államfő kedd este sugárzott tévéinterjújában, amely az első volt hivatalba lépése óta.

A felvételről sugárzott interjú előtt több ezer iszlamista tüntetett ismét az ország számos városában a hadsereg által támogatott új állami vezetés ellen, és követelte a hivatalából július 3-án elmozdított elnök, Mohamed Murszi visszahelyezését.

Manszúr védelmébe vette azt az intézkedését, hogy a heves tüntetések és összecsapások miatt augusztus 14-én rendkívüli állapotot hirdetett ki az országban, és hozzátette, hogy ha folytatódik a "közbiztonsági helyzet fokozatos javulása", akkor a terveknek megfelelően szeptember közepén visszavonja az intézkedést. A terv, hogy az ország visszatér a demokratikus berendezkedéshez és a civil kormányzáshoz, folyamatosan megvalósul a nehézségek ellenére - mondta.

Bár a hadsereg támogatta ideiglenes kormány elkezdte feléleszteni a politikai biztonsági apparátust, amelyet a 2011-es felkelés után csak parkolópályára tettek, de meg nem szüntettek, Manszúr leszögezte, hogy nem lesz többé politikai rendőrség.

Kedden napközben jelentették be Egyiptomban, hogy öt évtől életfogytig terjedő börtönbüntetésekre ítélte egy katonai törvényszék a Muzulmán Testvériség iszlamista szervezet ötvenkét tagját, akik a hatóságok vádjai szerint katonákra támadtak és felgyújtottak három templomot egy augusztusi lázongás során Szuez városában.

Ezenkívül négy televízió végleges és azonnali bezárását rendelte el kedden a kairói közigazgatási bíróság, köztük az al-Dzsazíra katari hírtévé egyiptomi állomását és a Murszi mögött álló Muzulmán Testvériség csatornáját. A hatóságok és a helyi média azzal vádolták az al-Dzsazírát, hogy elfogultan számolt be a Murszi elmozdítását követő véres eseményekről. Ezt az elmarasztalást egyébként a hatóságok kiterjesztették az egész nemzetközi sajtóra.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése